Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi u Chicagu, Celticsi ostaju u Staples Centru

Nakon još jedne zanimljive nedjelje veèeras nam je na rasporedu sedam dvoboja. Dva posebno plijene pozornost. Prvi je okršaj Bullsa i Knicksa u United Centru, a drugi susret Clippersa i Celticsa gdje Boston drugu veèer za redom gostuje u Staplesu. Od ostalih utakmica treba izdvojiti susret Hornetsa i Bobcatsa, dvije od tri najlošije ekipe lige i gostovanje osakaæenih Timberwolvesa kod Sunsa.

New Jersey Nets – Milwaukee Bucks  00.30

Oslabljeni Netsi doèekuju Buckse u drugoj meðusobnoj utakmici ove sezone. U prvoj utakmici je Milwaukee odnio pobjedu u gostima rezultatom 92:85. U toj utakmici se istaknuo Ersan Ilyasova sa 29 poena i 25 skokova. Netsi su posljednju utakmicu igrali protiv Houstona na svom terenu, te su pretrpjeli poraz od 106:112. U toj utakmici im nije nastupio trenutno najbolji igraè Deron Williams. Gerald Green je predvodio ekipu sa 26 poena, a prikljuèio mu se MarShon Brooks sa 23 poena. Bucksi su sinoæ igrali utakmicu u Torontu, te su upisali tek èetvrtu pobjedu u deset posljednjih utakmica rezultatom 105:99. Istaknuo se ponovno Ersan Ilyasova postigavši double-double (31 poen i 12 skokova). Imali su lošu realizaciju trica (33%). Što se tièe ozljeda domaæem klubu neæe nastupiti èak 6 igraèa (Brook Lopez, Keith Bogans, Mehmet Okur, Damion James, Shawne Williams), a Deron Williams je još uvijek upitan. Gostujuæem klubu sigurno neæe igrati Andrew Bogut, a upitni su Stephen Jackson, Shaun Livingston i Luc Richard Mbah a Moute.

Prednost dajemo gostujuæim igraèima zbog bolje forme.

Chicago Bulls – New York Knicks  01.00

Chicago, trenutno najbolja momèad lige gledajuæi omjer (34-9) æe ugostiti ne baš sjajni New York (18-23). Ovo im je druga meðusobna utakmica ove sezone. U prvoj je pobjedu odnio Chicago u gostima (105:102). U toj utakmici je iz obje ekipe double-double ostvario po jedan igraè (Bullsima Derrick Rose sa 32 poena i 13 asistencija, a Knicksima Amar’e Stoudemire sa 34 poena i 11 skokova). Chicago je u svojoj posljednjoj utakmici pobijedio  Utah Jazz 111:97. Najbolji su bili Carlos Boozer (27 poena), Kyle Korver (26 poena) i Derrick Rose (24 poena i 13 asistencija). No Knicksi, gledajuæi zadnjih deset utakmica, za razliku od Bullsa (9-1) imaju negativan skor (3-7) od kojih je 5 poraza u nizu. Sinoæ su na svom terenu izgubili od Philadelphije 94:106, a istaknuo se Carmelo Anthony sa 22 poena. Loše je odigrao Jeremy Lin pogodivši samo 5 puta koš iz 18 pokušaja. Veèeras domaæoj ekipi neæe igrati Richard Hamilton, a upitni su: Loul Deng, Joakim Noah i  C. J. Watson. Knicksima neæe nastupiti Bill Walker, a upitan je Jared Jeffries.

Oèekujemo zanimljivu utakmicu, a prednost dajemo domaæinima zbog dosadašnjih rezultata.

New Orleans Hornets – Charlotte Bobcats  01.00

Hornetsi (10-31) se ipak vraæaju sa malim osmijehom kuæi nakon èetiri gostovanja. Poslije tri poraza, od kojeg su u samo jednom bili blizu pobjede, uslijedilo je gostovanje kod Minnesote i pobjeda 95:89. Iskoristili su sve njihove mane i došli do tek desete pobjede. Oni najiskusniji su prenijeli i najveæi teret na svojim leðima. Chris Kaman je zabio 20 poena, uhvatio 6 skokova i ubilježio 4 asistencije dok je Jarrett Jack zabio 17 uz 7 asistencija. Monty Williams je svakako na kraju bio najzadovoljniji sa kruženjem lopte. Upisali su èak 28 asistencija što je lijep znak pred veèerašnju utakmicu. U njoj su favoriti unatoè tome što se to rijetko kada za Hornetse može reæi. Dolazi im uvjerljivo najgora momèad lige i uz punu angažiranost pobjeda ne bi smijela izmaæi. Bobcatsi (5-34) polako poveæavaju novi niz poraza. Dobro, kod Oklahome se od njih nije ništa osim velikog poraza niti oèekivalo tako da im je to veæ oprošteno no veèeras æe svakako imati šanse i Hornetsi su im lijepa prilika za pobijediti u gostima. Na tuðim parketima imaju 2-19 omjer što je takoðer uvjerljivo najlošije u ligi. U prekjuèerašnjem porazu od 122:95 niti u jednom segmentu nisu mogli parirati Thunderu i na kraju je upisan još jedan glatki poraz. Augustin je zabio 22 a Maggette 21 poen. Osim njih raspoloženih igraèa po ubaèajima više nije bilo. Hornetsi i dalje imaju ne promijenjenu listu ozlijeðenih igraèa na kojoj su èetiri imena veæ poduže vrijeme dok Paul Silas ima sve igraèe na raspolaganju.

Hornetsi su još dosta puta uz tih 10 pobjeda izgledali konkurentno i svakako nisu klasa Bobcatsa. Zato im dajemo prednost i vjerujemo u njihovu pobjedu.

San Antonio Spurs – Washington Wizards  01.30

Spursi (26-13) su imali tri dana odmora od poraza na svome terenu protiv Clippersa i sigurno željno išèekuju novu priliku za iskupiti se. Od sedam domaæih utakmica koliko æe ih odigrati u nizu pet je veæ završeno i imaju èak tri poraza. Zadnji je bio posebno bolan jer su primili èak 120 poena što im je rekord za ovu sezonu. Cijeli susret je sa klupe u odijelu odgledao njihov najbolji igraè Tony Parker koji æe biti upitan i za veèerašnji ogled sa Wizardsima. Možda ga je bolje odmoriti i taj susret jer protiv Washingtona ne bi smijeli imati problema unatoè njegovom izostanku. Njegovu ulogu može preuzeti Manu Ginobili koji je protiv Clippersa u 28 minuta ubacio 22 poena i podijelio 6 asistencija te podsjetio na svoje odliène partije. Popovich mu još dozira minute što je potpuno logièno zbog silnih ozljeda. I veèeras bi trebalo biti tako jer im dolazi druga najslabija ekipa lige pa neæe biti potrebe za njegovim punim intenzitetom. Wizardsi (9-30) zapoèinju neæe biti potrebe za njegovim punim intenzitetom. Wizardsi zapoèinju svoju seriju od šest uzastopnih gostovanja nakon što ih je prekjuèer dobio indisponirani Portland 110:99. John Wall i donekle JaVale McGee su pružili solidnu partiju dok od ostalih igraèa ne vrijedi nikoga posebno istaknuti. Wall bi trebao i veèeras biti najvažnija karika pogotovo ako ne bude Parkera i ekipa Randy Wittmana bi tu trebala tražiti bilo kakvu šansu ako je uopæe i ima.

Spursi su apsolutni favoriti i trebali bi dobiti Wizardse bez veæih problema.

Utah Jazz  – Detroit Pistons   02.00

Momèad Utah Jazza (19-21) je svoju turneju završila sa dvije pobjede i tri poraza. U zadnjoj utakmici su poraženi kod Chicago Bullsa 97:111, iako su domaæinima nedostajali neki važniji igraèi (Deng, Noah). Utakmica je otvorena u izjednaèenom tonu, no kako je odmicala tako su domaæini samo poveæavali svoju  prednost. Pitanje pobjednika je riješeno prije poèetka zadnje èetvrtine, u koju se ušlo sa +16 za domaæine. Najbolji u sastavu Utah Jazza bio je Paul Millsap s 26 koševa, dok je Al Jefferson zabio 16. Nakon katastrofalnog starta sa omjerom 4-20, Detroit Pistonsi (15-26) su dobili 11 od sljedeæih 17 utakmica. Posebno impresivni su bili u subotu kada su na svom terenu dobili Toronto Raptorse 105:86. Šestoricu igraèa koji su bili dvoznamenkasti, predvodio je Rodney Stuckey sa 20 koševa , a 19 koševa je dodao rookie Brandon Knight. Detroit Pistonsi æe u Salt Lake Cityju odigrati prvu od pet gostujuæih utakmica protiv momèadi sa Zapada.

Prednost dajemo domaæinima. Utah Jazz je kod kuæe (14-6) dosta opasan i teško æe gosti doæi do pobjede.

Phoenix Suns  – Minnesota Timberwolves  03.00

Phoenix Sunsi (19-21) su u subotu ugostili Memphis Grizzliese i svladali ih 98:91. Domaæini su pri rezultatu 46:35 za goste napravili 16:2 seriju i usmjerili utakmicu u sasvim drugaèijem pravcu. Gosti nisu uspjeli pratiti tempo Sunsa u nastavku koji dolaze do pete pobjede u zadnjih šest utakmica i ujedno su prekidaju niz Memphisa  od pet uzastopnih pobjeda. Jared Dudley je bio najefikasniji sa 19 koševa, dok je Steve Nash upisao double-double sa svojih 11 koševa i 15 asistencija.  Ove sezone su veæ ugostili Timberwolvese i pobijedili ih sa 104:95. Minnesota Timberwolvesi (21-21) su u subotu poraženi od New Orleans Hornetsa 95:89. Utakmicu je odluèila serija gostiju od 11:0, èime su otišli na +11 samo èetiri minute prije kraja i domaæini više nisu imali šanse za preokret.  Kevin Love je bio najbolji u porazu sa 31 košem i 16 skokova, a vrlo dobar je bio i Nikola Pekoviæ sa 21 košem i 11 skokova.  Ricky Rubio je izgubljen za sezonu, a Minnesota odlazi na gostujuæu turneju od sedam  utakmica. Dolaze teški dani za Vukove.

Prednost dajemo Phoenix Sunsima koji su u dobroj formi, dok se gosti još moraju prilagoditi na igru bez Rubija.

Los Angeles Clippers  – Boston Celtics  03.30

Los Angeles Clippersi (23-16) su noæas u Staples Centru poraženi od Golden State Warriorsa 93:97. Gosti su na odmor otišli sa +13, a dobro su nastavili u sljedeæih deset minuta kada su imali najviših +21. Clippersi su se uozbiljili i odliènom igrom dolaza na 83:83 par minuta prije kraja.  No više od toga nisu uspjeli, poklopilo se nekoliko pogoðenih šuteva gostiju i par greški domaæina, te pobjeda na kraju odlazi u Oakland.  Najbolji  u porazu je bio Chris Paul sa 23 koša i (za njega) samo 5 asistencija.  Seriju od osam gostovanja,  Boston Celticsi (21-19) su otvorili porazom od Los Angeles Lakersa 94:97. Iako su domaæini sredinom 2.èetvrtine imali +15, gosti se vraæaju u egal, te se utakmica do kraja igrala koš za košem. Boston je imao veliku prigodu za pobjedu, jer su nešto više od dvije minute prije kraja poveli sa 94:89, no do kraja nisu uspjeli ubaciti loptu u koš.  Rajon Rondo je postigao 24 koša  i podijelio 10 asistencija, dok je Ray Allen zabio 17. Chris Wilcox propustio je posljednja dva dvoboja iz osobnih razloga, a njegov nastup upitan je i veèeras.

Nakon juèerašnjih poraza obje momèadi imaju imperativ pobjede, no više šansi dajemo Los Angeles Clippersima koji ipak igraju kod kuæe i imaju mlaði roster od gostiju, pa æe lakše pretrpjeti back-to-back utakmicu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE