Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi ugošæuju Miami, Denver protiv Houstona

Za danas je u NBA ligi na rasporedu devet utakmica. Dvije od tih devet poèinju u veèernjem terminu a to æe najvjerojatnije biti i najzanimljiviji okršaji veèeri. U 19.00 New York doèekuje Miami u utakmici gdje moraju pobijediti ako si ne žele opet zakomplicirati situaciju oko ulaska u doigravanje. Nakon njih poèinje susret u Staples Centru gdje gostuju prošlogodišnji prvaci Mavericksi kod Lakersa koji pokušavaju doæi do èetvrte ovosezonske pobjede nad njima u isto toliko utakmica, dok od ostalih susreta svakako treba izdvojiti izravni dvoboj za 7. poziciju Zapadne konferencije izmeðu Denvera i Houstona.

New York Knicks – Miami Heat  19.00

Dvoboj dvije ekipe koje bi se mogle susresti i u prvoj rundi play-offa. Domaæinima jako puno znaèi ova utakmica jer bi sluèajnom pobjedom napravili ogorman korak ka osiguranju plasmana dok gostima niti pobjeda niti poraz ne igra veliku ulogu jer sa druge pozicije ne mogu nikamo. Baš zbog tog razloga smo skloniji opciji pobjede Knicksa. Nakon poraza od Bullsa su se vratili ponovno pobjedama te su prvo dobili neugodne Buckse na njihovom parketu a onda demolirali Wizardse sa pola snage pred domaæom publikom 38 poena razlike. Veèeras æe biti zanimljivo pratiti okršaj starih rivala Anthonya i Jamesa a bilo bi dobro kada bi i Wade nastupio jer je Shumpert spreman za nove izazove te se totalno podredio toj svojoj ulozi obrambenog specijalca. Pod koševima je Chandler taj koji suvereno vlada i u ozbiljnim je opcijama za najboljeg obrambenog igraèa lige. Miami je nakon dva neugodna poraza od Celticsa i Bullsa lako došao do pobjede nad Bobcatsima a sada im slijedi novo iskušenje i sve oèi æe biti uperene u njihovo gostovanje kod još jedne ekipe koja ima iznad 50% omjer jer na takvim gostovanjima u zadnje vrijeme loše prolaze. Kod domaæina sigurno neæe nastupiti Stoudemire i Lin a nekih sitnih problema ima i rookie Shumpert dok kod gostiju èak èetvorica igraèa ima dvojben status. Wade, Haslem, Turiaf i Miller æe biti game-time decision.

Zbog puno veæeg uloga dajemo prednost domaæoj ekipi iako bi u nekoj drugoj situaciji Miami bio favorit.

Los Angeles Lakers – Dallas Mavericks  21.30

Lakersi (38-22) sigurno nisu mislili da æe veæ sredinom travnja imati priliku vratiti Dallasu za metlu iz prošlogodišnjeg doigravanja. Sve tri ovosezonske utakmice su dobili dok su u zadnjoj èak i sa pola gasa priveli ju kraju. Odlazak Tyson Chandlera je vidljiv baš protiv ovakvih ekipa koje su jake pod košem tako da æe Gasol i Bynum i veèeras raditi što ih je volja. Prièe oko povratka Kobe Bryanta su došle do toga da æe on izgleda propustiti sve utakmice do kraja regularnog dijela kako bi zalijeèio ozljedu i bio što spremniji za play-off tako da æe veèeras biti lišeni njegovih usluga. Njegovim izostankom su najviše profitirali Metta World Peace i Matt Barnes koji su u zadnje dvije utakmice ostvarili osobni rekord ubaèenih poena u žuto-ljubièastom dresu. Domaæini su osigurali doigravanje no Clippersi im pušu za vratom i uporno im pokušavaju preoteti tu 3. poziciju. Zbog toga ne vjerujemo da æe igrati opušteno nego æe iæi na pobjedu od samog poèetka. Kod gostiju je slièna situacija iako su oni još uvijek u žestokoj borbi za sam plasman. Treba se poklopiti dosta stvari kako bi oni izgubili mjesto meðu prvih osam no opreza nikad dosta pogotovo jer do kraja sezone igraju još protiv dva izravna konkurenta a i èekaju ih dva gostovanja na Istoku kod Bullsa odnosno Hawksa. Rick Carlisle ima jednu od rijetkih situacija kada ima sve igraèe na raspolaganju pa se veèeras oèekuje od Nowitzkog, Terrya i društva da pošteno odrade utakmicu i ako ikako mogu doðu do pobjede.

Lakersima oèito Bryant ne fali previše a bez njega u igri lopta je puno više u rukama dvojca pod košem što æe im veèeras posebno odgovarati te zbog toga oèekujemo pobjedu Jezerèana.

Charlotte Bobcats – Boston Celtics  00.00

Bobcatsi i unatoè najlošijoj sezoni u svojoj osmogodišnjoj povijesti imaju priliku da samo jednom pobjedom do kraja sezone izbjegnu epitet najlošije momèadi ikad. Trenutno su na nizu od 15 poraza a veæ jednom su ove sezone imali 16 neuspjeha za redom tako da su veèeras u moguænosti ponavljanja tog neslavnog ovosezonskog rekorda. Potpisali su do kraja sezone Jamario Moona te æe im dobro doæi bilo kakva pomoæ u završavanju ove katastrofalne sezone. Celticsi možda nisu dobra priliak za prekidanje tog negativnog niza no sljedeæa utakmica je protiv Hornetsa na domaæem parketu što je svakako lakši protivnik. Najbolji strijelac Corey Maggette je out do kraja sezone, dok su nastupi Thomasa i White pod znakom upitnika. Keltima æe ovo biti treæa utakmica u samo tri dana i pošto su se juèer brzo oporavili i pobijedili Netse svejedno im neæe biti lako jer je to preveliki napor za veterane. Doc Rivers ih zato pokušava što više odmoriti i tako daje dosta prilike nekim mlaðima koji to opravdavaju solidnim igrama. Bradley je veæ postao standardan èlan prve petorke dok je Stiemsma redovni èlan rotaciej pod košem i sve više stjeèe pouzdanja što bi moglo biti od velike važnosti pred dolazak doigravanja. Juèer u pobjedi nad Netsima je sjajan bio Garnett sa 21 poenom i 12 skokova dok je Rondo nastavio svoj sjajan niz utakmica sa dvoznamenkastim brojem asistencija, ovaj put ih je podiejlio 15.

Bez previše razmišljanja dajemo prednost Celticsima koji æe doæi do pobjede i unatoè umoru.

Atlanta Hawks  – Toronto Raptors  00.00

Atlanta Hawksi (35-24) su na petom mjestu pretekli Orlando Magic, te sada žele to mjesto i zadržati. Orlando  je nastupio bez svojeg najboljeg igraèa, centra Dwigtha Howarda, te nisu mogli parirati dobro raspoloženim gostima koji su slavili sa 109:81. Veæ nakon prve èetvrtine (36:23) je bilo svima jasno da æe gosti bez veæih problema nadigrati oslabljeni Orlando. Od šest dvoznamenkastih igraèa Atlante, najefikasniji je bio Jannero Pargo sa 17 koševa (5 trica). Danas æe ugostiti Toronto Raptorse (21-39), a veæ sutra putuju na revanš u Kanadu. Toronto je u petak kod kuæe iznenadio Boston Celticse, koje je porazio sa 84:79. Iako su gosti vodili i sa 13 koševa prednosti, Toronto se nije predao.  Treæa èetvrtina dobrano odlazi na stranu domaæina (27:11) i Celticsi se do kraja utakmice nisu oporavili.  Sa 22 koša (slob.bacanja 13/13) je najbolji bio Demar DeRozan.

Domaæini su veliki favoriti i teško da æe sada propustiti prigodu da ostanu na peti na istoku.

Detroit Pistons  – Chicago Bulls  00.00

Detroit Pistonsi (22-37) su ove sezone nedovoljno dobri za playoff, no ipak su najbolji od najgorih  na istoku. Zadnju utakmicu u petak kod kuæe su izgubili od vrlo motiviranih Milwaukee Bucksa, rezultatom 97:113. Nisu imali šanse pokraj tako raspoloženih gostiju, a najbolji u porazu si bili Brandon Knight sa 25, te Ben Gordon sa 24 koša. Danas im u goste dolazi još jaèa momèad, Chicago Bullsi (45-14). Oni su u triler utakmici pobjedili Miami Heat sa 96:86 nakon produžetka. Iako možda nisu zaslužili pobjedu, jer su gubili cijelo drugo poluvrijeme, sreæa im se osmijehnula i C.J.Watson zabija tricu za produžetak. Ta trica je psihièki uništila goste, dok su se Bullsi digli i lagano dobili dodatnih 5 minuta. Derrick Rose je zabio 2 koša (1/13 šut), Carlos Boozer je zabio 19 koševa, a vrlo važan kotaèiæ je bio Kyle Korver sa svojih 17 koševa (5 trica). Rose bi trebao/mogao danas nastupiti, ali mišljenja smo da æe ga ipak odmarati, jer Detroit je ekipa koja se bez problema može dobiti i bez aktualnog MVP-a.

Jedinica na istoku im je vrlo blizu i teško da æe si Chicago sad dozvoliti neki kiks, pobjeda gostiju.

Cleveland Cavaliers  – Orlando Magic  00.00

Listi ozlijeðnih koja je veæ primila Kyrie Irvinga, Daniela Gibsona, Semih Erdena i Anderson Varejaa, juèer je trener Clevelanda pridodao i Antawna Jamisona, meðutim ne zbog ozljede veæ zbog želje da ga  odmori . Umjesto njega je u petorci startao Luke Harangody, koji je utakmicu završio sa 16 poena i 10 skokova. Wahington je poražen sa 98:89, a presudna je bila zadnja èetvrtina koju je Cleveland dobio sa 25:18. Orlando Magic (34-25) je na petak 13., kod kuæe od Atlante izgubio utakmicu i peto mjesto na istoku. Bilo je uvjerljivih 81:109 za goste. Glen Davis koji je startao umjesto Howarda, je zabio 16 koševa i uz Wona Wafera bio najefikasniji kod domaæina. Dwigth Howard neæe nastupiti ni veèeras, kao ni Hedo Turkoglu, dok je nastup Chrisa Duhona pod upitnikom.

S obzirom da gosti igraju bez svojeg najboljeg igraèa, teško je davati neku prognozu, no malu prednost ipak dajemo Orlandu. Jer, u sluèaju novog poraza bi se stvari mogle još dodatno pogoršati. U ostatku sezone još gostuju u Bostonu, Salt Lake Cityu i Denveru, pa bi se moglo dogoditi da ostanu i bez te pete pozicije.

Sacramento Kings – Portland Trail Blazers  00.00

Sacramento Kingsi (19-41) su trenutno  u nizu od sedam poraza, a danas bi mogli tu seriju prekinuti. Zadnji poraz im je nanijela Oklahoma sa 89:115. Svima je bilo jasno da Sacramento nema šanse kod Thundera i pitanje je samo bilo s koliko æe razlike izgubiti.  Isaiah Thomas je sa 21 košem bio najefikasniji u porazu. U goste im dolaze Portland Trail blazersi (28-32) koji još uvijek u teoriji mogu do playoffa, no u teoriji i Tony Parker može biti MVP ove sezone. Portland je zadnju utakmicu igrao kod kuæe protiv Dallas Mavericksa, koji su ih porazili sa 94:97. Iako su gosti tijekom prve tri èetvrtine vodili i sa 24 koša prednosti, Portland se u zadnjoj èetvrtini približio na samo minus èetiri, minutu prije kraja. Više od toga nije išlo, Wesley Matthews je tricu zabio sa zvukom sirene.

Malu prednost dajemo Sacramentu, koji sigurno pred svojim navijaèima želi prekinuti seriju poraza. Dok gosti nastupaju bez svojeg najboljeg igraèa LaMarcusa Aldridgea, ali i izvan svojeg Rose Gardena na pružaju bajne partije (8-20).

New Orleans Hornets – Memphis Grizzlies  01.00

Hornetsi su prošlu utakmicu igrali protiv Utaha i pomalo iznenaðujuæe upisali drugu pobjedu. Obzirom da su dobili novog vlasnika u ekipi vlada euforija.  U pobjedi 96:85 bolje su odigrali Eric Gordon (25 poena i 6 asistencija) i Chris Kaman (19 poena i 4 skoka). Nalaze se na posljednjem mjestu, ali je trener Monty Williams izjavio kako žele nešto dati svojim navijaèima za kraj sezone. Kod Memphisa potpuno druga situacija. Posljednje vrijeme igraju odlièno i imaju 10 pobjeda iz posljednjih 13 susreta. Nalaze se na petoj poziciji, i veèerašnjom pobjedom bi skoro sigurno osigurali tu poziciju. Do kraja sezone im je ostalo šest sureta (dva puta protiv Hornetsa, Minnesota, Charlotte, Portland i Cleveland), od kojih samo Portland ima teoretsku šansu za ulazak u doigravanje. I Grizzliesi su prošlu utakmicu igrali protiv Utaha i upisali su drugu pobjedu u nizu (103:98). Odliènu utakmicu je odigrao Rudy Gay upisavši double-double (26 poena i 12 skokova). Na vrhu liste strijelaca mu se pridružio O. J. Mayo koji je ušao sa klupe (4/5 trice, 20 poena). Domaæoj ekipi neæe nastupiti Jarret Jack, Chris Johnson i Emeka Okafor, a gostujuæoj neæe nastupiti Darrell Arthur. Ovo im je treæi susret, do sada Memphis ima obje pobjede.

Oèekujemo da æe gosti opravdati ulogu favorita te na kraju i slaviti.

Denver Nuggets – Houston Rockets  02.00

Izravan dvoboj za sedmu poziciju. Obje ekipe imaju omjer 32-27. Ovo æe im biti treæa utakmica ove sezone, a trenutno obje ekipe imaju po jednu pobjedu. Moramo napomenuti da æe se i sutra ponovno susresti, samo što æe se zamijeniti domaæinstvo. Nakon dvije pobjede kod kuæe (nad Warriorsima i Minnesotom) Denver je gostovao kod Lakersa i poražen je 97:103. Poèetna petorka je podbacila, pa je tako najbolji bio rezervni igraè Andre Miller koji je upisao 20 poena, 6 skokova i 6 asistencija. Spomenimo kako su imali slabiju realizaciju šuta za tri poena (iz 17 pokušaja pogodili 5 puta). Rocketsi su prošlu utakmicu igrali protiv ekipe koja im prijeti sa devete pozicije, Phoenixa. Upisali su drugi poraz u nizu (105:112). Ekipu su nosili Goran Dragiè (22 poena i 7 asistencija) i Luis Scola (21 poen i 6 skokova). Glavni razlog poraza je vjerojatno to što su iz 19 šutova za tri poena pogodili samo èetiri puta (21%). Nuggetsima neæe nastupit Rudy Fernandez, a Wilson Chandler je upitan. Houston je hendikepiran neigranjem Kevina Martina.

Oèekujemo zanimljivu i izjednaèenu utakmicu, a malu prednost dajemo Denveru zbog njihovog Pepsi Centra.

Latest Posts

NE PROPUSTITE