Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi uvjerljivi na krilima Anthonyja i Stoudamirea

Košarkaši New York Knicksa s lakoæom su u Madison Square Gardenu savladali Utah Jazz 131-109 nošeni uèinkom svojih najveæih zvijezda.

Carmelo Anthony tako je zabio 34 koša, a Amare Stoudamire 31 u veèeri u kojoj su kombinirano iz igre šutirali sjajnih 24/31, dok su cijelu posljednju èetvrtinu prosjedili na klupi. Veæ nakon prve èetvrtine Knicksi su imali 16 koševa viška (40-24), a iz igre su šutirali sa 68% uspješnosti i tako izostanak ozlijeðenogChaunceyja Billupsa uèinili neosjetnim.

U redovima Jazza, kojemu je ovo bio deveti poraz u zadnjih 11 utakmica, najbolji je bio Al Jefferson s uèinkom sezone od 36 koševa i 12 skokova.

Bez suspendiranog Dwighta Howarda Orlando je poražen na svom parketu od Portlanda 89-85. LaMarcus Aldridge zabio je 24 koša, Andre Miller dodao je 15 za treæu uzastopnu pobjedu Portlanda i drugu ovosezonsku (u isto toliko dvoboja) protiv Orlanda. Jason Richardson predvodio je Orlando s 22 koša. Valja reæi da je ove sezone Orlando na omjeru 1-2 bez Howarda u sastavu.

Chicago je u United Centeru savladao New Orleans 85-77. Bullsi su u susret s New Orleansom ušli nošeni na krilima pobjeda protiv Orlanda i Miamija, te upisali deseti trijumf u zadnjih 12 susreta. Derrick Rose zabio je 24 koša, Carlos Boozer 19 uz devet skokova za pobjednièki sastav, dok je kod Hornetsa najefikasniji bio Jarrett Jack s 23 koša. Valja reæi da je Jack zapoèeo umjesto ozlijeðenog Chrisa Paula (potres mozga).

Houston Rocketsi savladali su u gostima Sacramento Kingse 123-101 i tako došli do sedme pobjede u zadnjih osam utakmica. Pobjedom su Rocketsi svojem treneru Ricku Adelmanu donijeli 935. pobjedu u NBA karijeri, èime se izjednaèio s Dickom Mottom na desetom mjestu ljestvice trenera s najveæim brojem upisanih trijumfa. Prema postotku ostvarenih pobjeda u karijeri od Adelmana (935-609, 60.5%) su bolji samoPhil JacksonRed Auerbach. Ovom pobjedom Rocketsi su prvi put ove sezone prešli granicu od 50% ostvarenih pobjeda (33-32). Inaèe, Rocketse je s 20 koševa vodio Chad Budinger, dok je Lowry upisao 19, uz osam asistencija i sedam skokova.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE