Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi zaustavljeni, Miami gazi sve pred sobom

Završila je pobjednièka serija Jeremyja Lina i New Yorka. Knicksi su u svome Madison Square Gardenu izgubili od New Orleansa s 89:85, a upravo je novopeèena zvijezda NBA lige bila jedan od glavnih problema domaæina.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Rodney Stuckey (36)
  • Asistencije: Steve Nash (17)
  • Skokovi: Dwight Howard (20)
  • Ukradene lopte: Mike Conley (5)
  • Blokade: Bismack Biyombo (7)

Lin je, istina, ubacio 26 koševa, ali je i izgubio èak devet lopti, èime je izjednaèio negativni rekord ove sezone u ligi. Stala je na taj naèin serija Knicksa od sedam uzastopnih pobjeda, serija u kojoj je donedavno nepoznati košarkaš tajvansko-kineskog porijekla bio kljuèna figura. Trevor Ariza je postigao 25 koševa za Hornetse koji su pobijedili treæi put zaredom, ali su i dalje uvjerljivo najlošija momèad Zapada. Amare Stoudemire je ubilježio 26 poena i 12 skokova za Knickse.

LeBron James se još jednom vratio u svoj Clevelend èiji mu navijaèi još uvijek nisu zaboravili “izdaju” i odlazak u Miami. Svaki se put kad je primio loptu morao suoèiti sa žestokim zvižducima i negodovanjem, ali ga to nije omelo. Predvodio je Heat do uvjerljive pobjede (111:87) i pritom bio najbolji igraè na parketu s 28 koševa, te po pet skokova i asistencija. Dwyane Wade mu se prikljuèio s 22 koša, a Chris Bosh sa 16 poena i 12 skokova. James je samo u treæoj èetvrtini ubacio 16 koševa, da bi se u cijeloj posljednjoj dionici odmarao. Miamiju je ovo bila osma pobjeda u zadnjih devet dvoboja.

Prvak Dallas je slavio u Philadelphiji s 82:75 nakon što je nadoknadio 15 koševa minusa. Dirk Nowitzki je u drugom poluvremenu postigao 24 koša, jednako koliko i cijela domaæa momèad, a dvoboj je zakljuèio s ukupno 28 poena i 12 skokova, predvodivši Maverickse do šestog uzastopnog slavlja.

Najbolja momèad Zapadne konferencije Oklahoma bez veæih je poteškoæa pred svojim navijaèima svladala Golden State (110:87). James Harden s 25 i Kevin Durant s 23 koša bili su prva imena kod Thundera, a Russell Westbrook je izašao prije kraja treæe èetvrtine zbog uganutog desnog gležnja. Prava težina ozljede još se uvijek ne zna.

Kobe Bryant je imao još jednu veliku veèer. S 36 koševa, od kojih je polovicu ubacio u treæoj èetvrtini, predvodio je Los Angeles Lakerse do domaæe pobjede protiv Phoenixa (111:99). Bila je to tek èetvrta utakmica ove sezone u kojoj su Lakersi postigli više od 100 koševa.

Dwight Howard je, pak, veæ sedmi put ove sezone odigrao dvoboj u kojem je imao najmanje po 20 poena i skokova. Konkretno, u pobjedi njegova Orlanda protiv Milwaukeeja (94:85) ubilježio je 26 koševa i 20 uhvaæenih lopti. Minnesota je kao gost pobijedila Houston sa 111:98 uz sjajnu izvedbu dvojice košarkaša. Kevin Love se istaknuo s 33 koša i 17 skokova, a Crnogorac Nikola Pekoviæ je odigrao utakmicu karijere s 30 poena i 12 uhvaæenih lopti.

Dante Cunningham je “odbojkom” popravio promašaj Rudyja Gaya i donio Memphisu pobjedu 103:102 protiv Denvera 0,2 sekunde prije kraja, dok je Rodney Stuckey s 36 koševa, osobnim rekordom ove sezone, predvodio Detroit do slavlja protiv Sacramenta (114:108).

Charlotte je, uz 22 poena Reggieja Williamsa, došao do pobjede u Torontu (98:91) i na taj naèin prekinuo seriju od èak 16 uzastopnih poraza.

Latest Posts

NE PROPUSTITE