Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksi žele osigurati drugo mjesto Istoka protiv Pacersa, Spursi kod Lakersa

Večeras NBA liga pruža 8 utakmica, a više od polovice se igra u europski “prijateljskom” terminu, točnije, započinju prije ponoći. Prva utakmica dana bit će čvrst obračun Miamija i Chicaga, a zatim će u izravnom dvoboju za drugo mjesto Istoka snage odmjeriti Pacersi i Knicksi. Na kraju dana bit će zanimljivo vidjeti koliko mogu Lakersi bez Kobea Bryanta protiv San Antonio Spursa.

Miami Heat (63-16) – Chicago Bulls (43-36) 19.00

Heat je osigurao prednost domaćeg terene kroz kompletno doigravanje, a večeras će pokušati uhvatiti rekord franšize od 36 pobjeda pred svojim navijačima. Dolaze im Bullsi koji su ih pošteno nalupali u zadnjem međusobnom susretu kada su prekinuli pobjednički niz Heata od 27 pobjeda, te večeras Heat ima priliku osvetiti se za poraz 101:97. Ekipa Heata je u prošloj utakmici pobijedila 109:101 Celticse u AmericanAirlinesAreni, a najbolji igrač utakmice bio je LeBron James s 20 poena, 6 skokova i 9 asistencija. Odlično su s klupe reagirali Rashard Lewis s 19 poena i Ray Allen sa 17 poena. Bullsi su u posljednjem susretu na gostovanju kod Raptorsa poraženi 97:88. Četvrti double-double u nizu upisao je Carlos Boozer s 19 poena i 12 skokova, solidno su odigrali Nazr Mohammed sa 16 poena i 13 skokova, te Nate Robinson sa 17 poena i 6 asistencija. Ovo im je četvrti međusobni susret, a Bullsi su ostvarili dvije objede. Kod Heata je James bilježio 29,3 poena uz 65% šuta u prosjeku, a Dwyanea Wadea su limitirali na 19 poena i Chrisa Bosha na 15,7 poena i 4,3 skoka u prosjeku. U redovima Bullsa najbolje je odigrao te susrete Boozer s prosjekom od 20 poena i 13,3 skoka. Heat je ostvario 20 pobjeda iz zadnje 21 utakmice, dok su Bullsi doživjeli devet poraza iz posljednjih 12 gostovanja.

Prednost dajemo Heatu zbog odlične forme na domaćem terenu.

Toronto Raptors (31-48) – Brooklyn Nets (47-32) 21.30

Kako se bliži doigravanje Netsi igraju sve bolje i ostvarili su četiri uzastopne pobjede, a predvodi ih Deron Williams s prosjekom od 26,3 poena i 9 asistencija. Također, ne smije zanemariti odličnu igru Brooka Lopeza koji je u tom periodu na prosjeku od 23,3 poena. Vrlo važnu pobjedu 117:109 ubilježili su na teškom gostovanju u Indianapolisu protiv Pacersa. Fenomenalni su bili Williams s 33 poena i 14 asistencija, Lopez s 26 poena i 6 skokova, te Joe Johnson s 24 poena. Večeras će biti bez svog najboljeg obrambenog igrača Geralda Wallacea koji ima problema s ozljedom lijeve noge. Raptorsi su u pozitivnoj seriji od dvije uzastopne pobjede, a posljednju su ostvarili na domaćem terenu protiv Bullsa, rezultatom 97:88. Najbolji strijelac bio je Amir Johnson s 24 poena i 9 skokova. Odlično su odigrali Rudy Gay s 23 poena i 5 ukradenih lopti, DeMar DeRozan s 19 poena, te Kyle Lowry s odličnom all-round predstavom od 13 poena, 9 skokova i 11 asistencija. Raptorsi bi večeras mogli biti bez Terrencea Rossa i Jonasa Valanciunasa. Netsi bi s večerašnjom pobjedom udijelili „metlu“ Raptorsima što im je zadnji put uspjelo u sezoni 2002/03.

Prednost dajemo Netsima koji vode borbu za četvrto mjesto na Istočnoj konferenciji.

New York Knicks (52-27) – Indiana Pacers (49-30) 21.30

Knicksi su nakon poraza u Chicagu nastavili s pobjedama. Trenutno imaju 14 pobjeda iz prošlih 15 utakmica, a posljednju pobjedu 101:91 ubilježili su na gostovanju kod Cavaliersa. Briljirali su Carmelo Anthony s 31 poenom i 14 skokova, te J.R. Smith s također 31 poenom uz šut 13/16. Njih dvojica su kombinirano u ovih 15 utakmica zabijali u prosjeku 57,2 poena. Pacersi igraju jako loše i doživjeli su tri poraza u prethodne četiri utakmice. U prošlom susretu izgubili su 117:109 od Netsa pred svojim navijačima. Odigrali su katastrofalno prvo poluvrijeme u kojem su primili 69 poena uz 65% realizacije. Najbolji igrač bio je David West s 26 poena i 9 skokova, a solidno su igrali Paul George s 21 poenom i Roy Hibbert s 18 poena i 10 skokova. Ovom lošem nizu igara Pacersa najviše je pridonio George s prosjekom od samo 11,3 poena uz 29% šuta. Pozitivi pomak u njihovoj igri je pogled na zabijene poene iz reketa. Prosjek sezone im je 40 poena, a u zadnjih devet utakmica su na 46,2 poena iz tog područja. Pacersi su ove sezone doživjeli samo jedan poraz od Knicksa u tri međusobna susreta, a najveći razlog njihovih pobjeda je odlična obrana koja je u potpunosti limitirala najjače oružje Knicksa, to je trica koju su protiv Pacersa pogađali s 21,9% uspješnosti ili 16/73.

Očekujemo odličnu utakmicu i veliku borbu, a malu prednost dajemo Knicksima zbog domaćeg terena.

Philadelphia 76ers (32-47) – Cleveland Cavaliers (24-55) 21.30

Dvoboj ekipa s Istoka koje su odavno okončale svoje šanse da izbore doigravanje. Sixersi imaju još tri utakmice do kraja sezone, a ovo im je posljednja domaća te će ovo biti oproštaj od njihovih navijača za ovu sezonu. Sezonu je obilježila ozljeda Andrewa Bynuma koji nije odigrao niti minutu u dresu Sixersa, a budući da će biti slobodan igrač na ljeto, možda uopće ni neće zaigrati za Philadelphiju. Ali ostavimo to za neku drugu priliku. Sixersi su prije dva dana svladali Wizardse s 97:86, a najbolji, kao i tijekom cijele sezone, bio je Jrue Holiday s 22 poena i 7 asistencija, dok je Thaddeus Young ubacio 18 poena i uhvatio 13 skokova. Cavaliersi su također imali problema s ozljedama tijekom sezone, ali i da nisu teško bi izborili doigravanje. Trenutno imaju tri poraza u nizu, a posljednji je stigao protiv Knicksa sa 101:91. Solidnu utakmicu odigrao je Kyrie Irving s 31 poenom, ali je imao slab šut iz igre s 11/27. Cavsi su mlada ekipa s nadolazećom velikom zvijezdom (Irving) i ne trebaju brinuti za svoju budućnost.

Prednost dajemo domaćim Sixersima kojima je ovo posljednja domaća utakmice sezone, te će se htjeti oprostiti od svojih navijača s pobjedom.

Denver Nuggets (54-25) – Portland Trail Blazers (33-46) 23.00

Nova domaća utakmica za Nuggetse, koji u svojoj dvorani imaju nevjerojatan omjer 36-3 i izgledaju nezaustavljivo. Doigravanje su davno osigurali, ali preostaje im borba za trećom pozicijom Zapada, koja još uvijek traje između njih, Clippersa i Grizzliesa. Prije dva dana su pomalo iznenađujuće izgubili od Dallasa 108:105 nakon produžetka, ali ono što je važnije za njih je da se na parket vratio razigravač Ty Lawson. On je za 19 minuta igre ubacio 13 poen i do doigravanja bi trebao biti potpuno spreman. Po 18 poena ubacili su Andre Iguodala, Wilson Chandler i Corey Brewer, ali to nije bilo dovoljno za slavlje. Blazersi pak nižu poraze i jedva čekaju za završi ova sezona. Trenutno imaju 10 uzastopnih poraza, a zbog teškog raspreda do kraja mogli bi upisati i sva tri poraza do kraja sezone. Posljednji poraz stigao je od Oklahome, koja ih je porazila sa 106:90, a nisu puno pomogla ni 18 poena i 7 skokova Willa Bartona, koji je u posljednjih nekoliko utakmica dobio veliku minutažu i koristi ju na vrlo dobar način.

Denver je veliki favorit u ovoj utakmici te očekujemo da upišu 22. uzastopnu pobjedu na domaćem parketu.

New Orleans Hornets (27-53) – Dallas Mavericks (39-40)   00.00

U New Orleansu će se odigrati rezultatski nebitna utakmica, jer su se obje momčadi oprostile od nastupa u playoffu. Hornetsi su u petak poraženi na domaćem terenu od Los Angeles Clippersa rezultatom 96:93. Iako su igrali bez Anthonyja Davisa i Greivisa Vasqueza, pružili su i više nego dobar otpor favoriziranim gostima. Odluka je pala u zadnjih 12 minuta utakmice, koje su dobili gosti s 39:30. Eric Gordon je s 25 koševa bio najbolji u momčadi Hornetsa. Nastup Vasqueza je za večeras pod upitnikom. Dallas će nakon 13 sezona prvi puta ostati bez nastupa u playoffu. Jedini preostali motiv im je da se dokopaju 50 posto pobjeda u sezoni, pa da se neki igrači mogu konačno obrijati, a ne da izgledaju kao članovi ZZ Topa. Mavericksi su u prošloj utakmici slavili protiv Denver Nuggetsa nakon produžetka s 108:105. Veterani Vince Carter i Dirk Nowitzki su s 22 koša bili najefikasniji u momčadi.

Malu prednost dajemo gostima, samo zbog toga što sezonu žele završiti s pozitivnim omjerom.

Houston Rockets (44-35) – Sacramento Kings (28-51)  01.00

Houston Rocketsi se trenutno bore za šesto mjesto Zapadne konferencije s Golden Stateom, no u prošloj utakmici su propustili prigodu da ih prestignu. Na domaćem parketu su poraženi od Memphis Grizzliesa s 82:78. Bila je to jedna šuterski vrlo loša utakmica, u kojoj su se bolje snašli gosti. James Harden je postigao 30 koševa i bio jedina prijetnja za goste. Večeras Houston ima prigodu da se ne omjeru 45-35 izjednači s Warriorsima. Opet će biti bez Chandlera Parsonsa, no s obzirom na jačinu suparnika to ne bi trebao biti neki hendikep. Sacramento Kingsi  i dalje nižu poraze, opet su ih skupili preko 50 u sezoni. San Antonio Spursi su ih porazili s 108:101, no iako rezultat možda sugerira da su Kingsi prijetili, to ipak nije tako. Sacramento tijekom utakmice nijednom nije bio u vodstvu, a gubili su i 15 razlike koševa. Od pet dvoznamenkastih igrača Kingsa, najbolji je bio DeMarcus Cousins s double-double učinkom od 19 koševa i 12 skokova.

Houstonu je u interesu izbjeći Oklahomu i Spurse u prvom krugu playoffa, te je njihova pobjeda najveći zicer večeri.

Los Angeles Lakers (43-37) – San Antonio Spurs (58-21)  03.30

Za ljubitelje NBA košarke najzanimljivija utakmica će se odigrati u Staples Centru, gdje Lakersi bez Kobe Bryanta dočekuju velike rivale San Antonio Spurse. Lakersima u preostale dvije domaće utakmice (Spurs, Rockets) trebaju dvije pobjede i tek tada će biti sigurni za playoff. U slučaju drukčijeg scenarija, će trebati krivi korak Utah Jazza u zadnje dvije utakmice.  Prošlu utakmicu su kod kuće slavili protiv Golden State Warriorsa s 118:116, no izgubili su Bryanta na period od 6 do 9 mjeseci. Upravo je Bryant s 47 koševa bio najbolji igrač susreta, dobru je podršku imao u Gasolu i Howardu koji su kombinirano postigli 54 koša. Večeras se od tog dvojca očekuje da preuzme najviše tereta na svoja leđa i proba odvesti Lakerse u playoff,iako sad taj playoff više nema smisla jer bez Bryanta ne mogu niti započeti priču o eventualnom naslovu prvaka. Spursi love prvu poziciji na Zapadu, a čekaju krivi korak Oklahome. Prošlu su utakmicu slavili kod kuće protiv Sacramento Kingsa s 108:101.

Prednost dajemo Spursima koji se bore za prvo mjesto, ali i zasigurno im je bolje igrati s Lakersima ili Jazzerima u prvom krugu playoffa, nego s neugodnim Houstonom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE