Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksima dolaze Bullsi, Nuggetsi kod Clippersa

Danas nam je na NBA rasporedu šest utakmica. Knicksi bi trebali svoj put oporavka nastaviti protiv vodeæe ekipe Istoka pa æemo vidjeti kako su se D’Antoni i ekipa pripremili za taj pothvat. Portland ide u goste kod Sacramenta koji niže poraze i tražit æe izlaz iz krize protiv ekipe s kojom se ni jaèi klubovi nisu puno naigrali. I za kraj veèeri derbi susret izmeðu druge i treæe ekipe Zapadne konferencije, Clippersa i Nuggetsa.

Atlanta Hawks – Memphis Grizzlies  01.30

Hawksi (16-6) su sjajno iskoristili ovu gostujuæu turneju gdje su imali ipak malo slabije protivnike. Od pet utakmica pobijedili su u one èetiri gdje su bili favoriti a onu jednu gdje nisu, tu su i izgubili (San Antonio). Za petama su vodeæim Bullsima i Heatu i spremno èekaju svaki njihov kiks. Joe Johnson u zadnje vrijeme igra sjajno i predvodi ovu ekipu. Larry Drew ima i veliku pomoæ od igraèa sa klupe. McGrady, Hinrich i Green svojim iskustvom doprinose jako puno i produžena su ruka trenera na parketu. Sada im slijedi niz od èetiri domaæe utakmice gdje bi mogli još i poveæati ionako sjajan omjer. Ali im veèeras neæe biti lako jer ugošæuju jaki Memphis (11-10) koji je u utorak pobijedio favorizirani Denver nakon produžetka. Gasol i Gay nisu imali sjajnu šutersku veèer ali su ipak završili susret s 20 poena i 13 skokova svaki. Odlièni su bili Mayo i Allen koji su ubilježili 18, odnosno 17 poena. Nakon Atlante im slijede još dva teška gostovanja pa æemo vidjeti njihovu pravu vrijednost u tim utakmicama. I jedni i drugi osim Horforda i Randolpha nemaju nekih bitnijih problema sa ozlijeðenim igraèima.

Prognoziramo pobjedu Atlante koja igra kontinuirano dobro ove sezone i ima dužu klupu što bi moglo biti presudno u ovakvoj utakmici.

New York Knicks – Chicago Bulls  02.00

New Yorku (8-13) je oèito odgovaralo par dana pauze kao i njihovom najboljem igraèu Carmelu Anthonyju. U utorak su bez ikakvih problema pregazili Detroit na svome parketu s 27 poena razlike uz èak 60% šuta iz igre. Baš ih je Anthony predvodio s 25 poena i 6 asistencija a imao je i veliku pomoæ od suigraèa, pogotovo Fieldsa (18 poena, 5 skokova, 5 ukradenih lopti) i Chandlera (17 poena, 8 skokova). D’Antoni dobro zna kako Pistonsi ipak nisu klub koji æe mu pokazati pravu snagu njegovih igraèa pa veèeras imaju odlièan test u vidu Chicago Bullsa, jedne od najboljih ekipa cijele lige. Bullsi (18-6) oèito ne mogu protiv jaèih ekipa bez Denga. Prevažna im je karika u momèadi i što se tièe napada a pogotovo obrane i Thibodeau svakako željno išèekuje njegov oporavak. Juèer su ih porazili Sixersi i to na dosta lagan naèin za razliku od oèekivanja. Watson i Rose su jedini bili dvoznamenkasti u rubrici poena i to nije bilo dovoljno za pobjedu. Za veèeras bi se mogao vratiti Deng koji æe odmah imati težak zadatak u vidu èuvanja Anthonyja dok æe Hamilton svakako propustiti dvoboj pa æe Thibodeau razmisliti do samog poèetka susreta hoæe li Korver ili Brewer nastupiti u poèetnoj petorci.

Unatoè juèerašnjem napornom susretu dajemo sitnu prednost Bullsima koji æe biti kompletniji za Dengov povratak i sigurno æe htjeti izbjeæi drugi poraz zaredom.

San Antonio Spurs – New Orleans Hornets  02.30

Spursi (14-9) su se ponovo vratili pobjedama. Nakon gostujuæe u Memphisu juèer su svladali na svome terenu Houston 99:91 i trenutno su na 11-1 omjeru u svome AT&T Centru. Predvodili su ih kao i mnogih godina dosad Duncan (25 poena, 7 skokova) i Parker (24 poena, 4 asistencije). Veèeras bi im ipak trebalo biti lakše jer im dolazi uvjerljivo najgora ekipa Zapadne konferencije. Osim onih igraèa koji su veæ odavno na listi ozlijeðenih nemaju nikakvih drugih problema. Hornetsi pak imaju puno problema.Prikovani su na dno i izgleda niti ne planiraju se odvojiti odolje. Juèer su ih Sunsi posramili pred vlastitim navijaèima 120:103. Imali su Hornetsi èak 13 poena razlike u svojoj koristi no što im vrijedi kada ih nisu uspijeli saèuvati. Katastrofalno su odigrali zadnju èetvrtinu gdje su ostali na samo 16 poena i uz 52% šuta nisu došli do pobjede. Utakmicu je prelomio podatak da su Sunsi pucali 39 slobodnih bacanja od kojih su pogodili 32. Osim veæ skoro i zaboravljenog Gordona nema novih problema sa ozljedama pa æe biti spremni za veèerašnju utakmicu svi igraèi. No slabo to tješi Williamsa kada mu ekipa loše igra.

Spursi su na svome parketu veliki favoriti i pobjeda domaæina bi trebala biti sigurna oklada.

Sacramento Kings  – Portland Trail blazers  04.00

Sacramento Kingsi (6-15) su trenutno u nizu od pet poraza, a zadnji je došao u gostima kod Golden State Warriorsa 90:93. Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj su se momèadi 9 puta izmjenjivale u vodstvu, a pobjednik se riješio u zadnjim minutama i mirnim izvoðenjem slobodnih bacanja igraèa Golden Statea. Najbolji kod Sacramenta su bili Tyreke Evans s 22 i DeMarcus Cousins s 21 košem.  Opet su igrali bez Marcusa Thorntona èiji je nastup i danas u upitan. Portland (13-9) je noæas ugostio slabašne Charlotte Bobcatse i razvalio ih 112:68 (najviše je bilo +48). Svih 13 igraèa Portlanda u zapisniku su zaigrala i njih se 12 upisalo u strijelce. Najbolji su bili Jamal Crawford s 24, Gerald Wallace s 23 i LaMarcus Aldridge s 22 koša.

Prednost dajemo gostima koji imaju kvalitetniji roster  i nemaju problema sa ozljedama.

Los Angeles Clippers  – Denver Nuggets  04.30

Los Angeles Clippersi (13-6) su noæas nakon prethodnih 15 neuspješnih pokušaja  konaèno slavili u Salt Lake Cityju sa 107:105. Završnica utakmice je bila vrlo zanimljiva i pobjednik se odluèivao u zadnjim sekundama. Košem Ala Jeffersona domaæini su smanjili na 96:98, ali odmah u sljedeæem napadu Blake Griffin postiže koš uz dodatno slobodno bacanje 22 sekunde prije kraja. Iako je C.J.Miles odmah uzvratio tricom više nije bilo vremena za povratak. Chris Paul je bio maestralan s 34 koša i 11 asistencija, dok je Blake Griffin pridodao 31 koš i 14 skokova. Zbog problema s leðima Caron Butler je prosjedio utakmicu, a upitan je i za danas. Denver Nuggetsi (14-7) su u utorak  nakon produžetka izgubili kod Memphis Grizzliesa  97:100. Al Harrington je nakon ulaska s klupe bio najbolji igraè s 23 koša, Andre Miller ga je pratio s 20 koševa i 6 asistencija, ali je promašio šut za pobjedu.

Clippersi su prije nekoliko dana dobili Nuggetse 109:105 u Denveru, a takav scenarij oèekujemo i danas jer Clippersi kod kuæe (10-2) pružaju vrlo dobre partije.

Golden State Warriors  – Utah Jazz  04.30

Golden State (7-12) je zadnju utakmicu ugostio Sacramento Kingse i upisao pobjedu 93:90. Iako su Stephen Curry i Monta Ellis opet odigrali ispod svojih prosjeka, zajedno su zabili 15 koševa uz šut 6/24 (zadnje 2 utakmice su zabili 43 koša uz šut 17/57). Zato su uskoèili Brandon Rush s 20, te David Lee i Dorrell Wright sa po 15 koševa. Danas im u goste dolazi Utah Jazz (12-8) koji je noæas kod kuæe poražen od strane Los Angeles Clippersa 105:107. Od pet dvoznamenkastih igraèa domaæina, najbolji je bio Al Jefferson s 27 koševa i 12 skokova, dok je inaèe vrlo dobri Paul Millsap upao u probleme sa osobnim greškama i igrao je samo 29 minuta, upisao 14 koševa i 7 skokova.  Raja Bell je noæas propustio utakmicu, a i današnji nastup mu je upitan.

Prednost dajemo Golden State Warriorsima koji kod kuæe mogu iznenaditi svakoga. Utah Jazzu je ovo back-to-back utakmica i sigurno nisu svježi nakon juèerašnjeg trilera.

Latest Posts

NE PROPUSTITE