Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksima gradski derbi, Clippersi i dalje u lovu na dvojku Zapada

U noći s utorka na srijedu odigrane su tek dvije utakmice pretposljednjeg dana regularne sezone NBA lige. Košarkaši Los Angeles Clippersa su očekivano slavili, dok su u gradskom obračunu Knicksi dobili Netse.

Clippersi su zadržali nadu da bi u doigravanje mogli krenuti s druge pozicije na Zapadu, nakon što su sa 117:105 bili bolji od Denver Nuggetsa. Bila je to rekordna klupska 57. pobjeda u sezoni, a za dodatno podizanje granice po broju slavlja trebat će im pobjeda kod Portland Trail Blazersa u srijedu. Da bi se dokopali drugog mjesta ne ovise Clippersi samo o sebi, već i o Detroitu, koji bi trebao dobiti Oklahomu City Thunder u gostima.

Losanđeleška će momčad posljednji susret sezone igrati bez ponajboljeg igrača Blakea Griffina, koji je u susretu protiv Denvera zaradio 16. tehničku pogrešku sezone, što ujedno znači i suspenziju na jednu utakmicu. Upravo je Griffin predvodio Clipperse do pobjede s 24 poena, Dok je Chris Paul pridodao 21 uz 10 asistencija. Kod gostiju, kojima je prekinut niz od tri pobjede, je najefikasniji bio Kenneth Faried s 21 košem.

Iako su imali priliku da osiguraju peto mjesto Istoka uoči doigravanja, Brooklyn Netsi glatko su poraženi od gradskog rivala New York Knicksa sa 109:98. Gosti su pritom igrali i bez svog najbolje igrača, Carmela Anthonyja, koji, lako moguće, neće više zaigrati nijednom u dresu Knicksa. Naime, već je odavno najavio da će na ljeto razmotriti svoje opcije, odnosno da će postati slobodan igrač i vidjeti koji mu klubove nude mjesto i uz kakve uvjete. Spomenimo i da će Anthony po prvi put u svojoj 11-godišnjoj NBA karijeri propustiti doigravanje.

Knickse je do pobjede predvodio Tim Hardaway Jr., koji je ubacio 16 poena, dok su Amare Stoudemire i J. R. Smith pridodali po 14. Kod domaćina je najefikasniji bio Marcus Thornton, koji je zabio 24.

Brooklyn i dalje može do petom mjesta na Istoku, a za to mu je potrebna pobjeda protiv Clevelanda u srijedu. Ukoliko izgubi, a Washington dobije Boston, tada će ta dva kluba zamijeniti mjesta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE