Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksima prvi divizijski naslov nakon 1994., Lakersi preskočili Utah

Košarkaši New Yorka ostvarili su 13. uzastopnu pobjedu u NBA ligi i prvi put nakon 1994. godine osigurali naslov prvaka Atlantske divizije.

Knicksi su u Madison Square Gardenu svladali Washington sa 120:99, a sjajnu je formu još jednom potvrdio Carmelo Anthony koji je zaključio dvoboj s 36 koševa, osam skokova i šest asistencija. Postao je time prvi igrač Knicksa nakon Bernarda Kinga koji je u pet uzastopnih utakmica postigao najmanje 35 poena.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Carmelo Anthony (36)
  • Asistencije: Greivis Vasquez (11)
  • Skokovi: Reggie Evans (24)
  • Ukradene lopte: Kobe Bryant (5)
  • Blokade: Serge Ibaka (5)

Spomenimo i da su Njujorčani izjednačili klupski rekord s 20 ubačenih trica (iz 36 pokušaja). Najveći pobjednički niz u povijesti Knicksi su ostvarili u sezoni 1969/70 kada su slavili 18 puta zaredom. Današnja ga generacija može izjednačiti ako pobijedi u preostalih pet utakmica osnovnog dijela.

Miami je pred svojim navijačima svladao Milwaukee (94:83) i još se malo približio ”cementiranju” prvog mjesta u cijeloj ligi u regularnom dijelu sezone. Ujedno, sa 61. pobjedom aktualni su prvaci izjednačili klupski rekord koji će do kraja sezone vjerojatno i srušiti. LeBron James je ubacio 28 koševa, te dodao po sedam skokova i asistencija za Heat koji je igrao bez ozlijeđenog Dwyanea Wadea i bolesnog Chrisa Bosha.

Los Angeles Lakersi su nastavili lov na doigravanje domaćom pobjedom protiv New Orleansa sa 104:96, a a na ruku im je išao i poraz Utah Jazza protiv Oklahoma Cityja (90:80). I Lakersi i Jazz sada imaju po 41 pobjedu, ali momčad iz Kalifornije ima za odigrati jednu utakmicu više do kraja osnovnog dijela. Kobe Bryant je još jednom predvodio Lakerse s 30 koševa, te po šest skokova i asistencija. Pau Gasol je ubilježio 22 koša i 11 uhvaćenih lopti, a Dwight Howard 19 poena.

U Salt Lake Cityju su Jazzere srušili Russell Westbrook s 25 koševa i Kevin Durant koji je ostao milimetar do triple-doublea s 21 poenom, 12 skokova i devet asistencija. Thunder je pobjedom nastavio lov na prvo mjesto Zapadne konferencije, sada ima 57 trijumfa, koliko i vodeći San Antonio, ali i odigranu utakmicu više.

Golden State je pobjedom protiv Minnesote (105:89) osigurao plasman u doigravanje prvi put nakon 2007. godine. Klay Thompson se istaknuo s 30 koševa, a Stephen Curry s 24 poena i deset asistencija za Warriorse. Spomenimo i da je Brooklyn trijumfom protiv Philadelphije (104:83) došao korak do osiguravanja četvrtog mjesta na Istoku. Brook Lopez je ubacio 29 koševa, dok je Reggie Evans dodao 17 poena, ali i čak 24 skoka za Netse.

Latest Posts

NE PROPUSTITE