Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Knicksima prvo Božiæno slavlje

U prvom božiænom susretu košarkaši New York Knicksa u svom Madison Square Gardenu pobijedili su Chicago Bullse. Zahvaljujuæi odliènoj obrani odnosno nervoznoj završnici Bullsa došli su do svoje 18 pobjede, druge zaredom.

Poèetak susreta bolje su otvorili domaæi košarkaši zahvaljujuæi Amareu Stoudemireu, no Bikove iz Chicaga u igri je držao Derrick Rose. Nakon vrlo izjednaèene prve èetvrtine, domaæi ipak nakon èetiri minute igre u drugom dijelu odlaze na osjetnih 9 poena, no opet Rose vraæa Bullse u igru. Šest minuta prije kraja prvog dijela rezultat je bio poravnat na 38:38, a minimalnu prednost prije odmora Bullsima donosi Carlos Boozer.

U treæoj èetvrtini i gosti dolaze do veæe prednosti, nakon 3 minute igre imali su na kontu šest poena više, no Raymond Felton i Amare rade seriju 7-0 i vraèaju prednost Knicksima.

Bullsi 8 minuta bez koša!

Neizvjesnost je trajala sve do zadnjih 10 minuta utakmice, kada je rezultat bio 87:87. U narednih 8 minuta Bullsi nisu uspjeli zabiti koš. Nervozni Boozer i Rose bili su glavni krivci za lošu napadaèku dionicu svoje ekipe. Rose je u jednom trenutku promašio dva protunapada, uèinio korake, a u obrani dozvolio previše slobodnog prostora Feltonu. Boozer je uz lošu obranu, u kljuènim trenucima uèinio previše grešaka, od (ne)spornog prekršaja u napadu, pa do poklonjene lopte Knicksima pod svojim
košem.

I tako su Knicksi bez impresivne igre u zadnjoj èetvrtini ipak zasluženo dobili susret. Felton je za Božiænu pobjedu upisao 20 poena i 11 asistencija, Amare je dodao 20 poena, 9 skokova i 6 blokada, dok je double-double uèinak upisao i Wilson Chandler sa 13 poena i 10 skokova. Kod poražene ekipe je na kraju “najbolji” bio upravo spomenuti dvojac Boozer-Rose. Boozer je upisao 19 skokova i 25 poena, dok je Rose ubacio 25 poena i dodao 8 asistencija, 7 skokova, 6 ukradenih lopti, ali i 7 izgubljenih lopti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE