Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kobe Bryant donio pobjedu Lakersima protiv Kelta

Sinoæ je u NBA ligi odigrano devet utakmica, uz èetiri domaæe pobjede Raptorsa, Cavsa, Thundera i Wolvsa.

Derbi lige odigran je u Bostonu izmeðu istoimenih domaæina i vodeæe momèadi lige, Lakersa. Prvu èetvrtinu su dobili gosti sa 11 koševa prednosti, u slijedeæeoj domaæini ubacuju u veæu brzinu nadoknaðuju zaostatak i odlaze na poluvrijeme sa pet koševa prednosti.  U odluèujuæu èetvrtinu domaæini su ušli sa sedam koševa prednosti, ali su do kraja utakmice prokockali svu prednost. Sedam sekundi prije kraja utakmice Kobe Bryant ubacuje dvicu za konaènih 90:89, Ray Allen je izvrsno odigrao obranu nad njime tijekom cijele utakmice, ali ga jednostavno nije mogao zaustaviti kada je to bilo najpotrebnije. Sa zvukom sirene Ray Allen je pokušao ubaciti tricu, ali je promašio.  Lakerse su predvodili Andrew Bynum i Kobe Bryant, obojica sa po 19 koševa. U redovima Celticsa najefikasniji bio je Rajon Rondo sa 21 košem i 12 asistencija. Utakmicu su obilježili jako loš šut za tricu (Lakersi 26,8% i Boston 30,0%), te veliki broj izgubljenih lopti sa obje strane (Lakersi 15 i Boston 18).

Nakon utakmice Ron Artest je izjavio: “Iako smo pobjedili jednu od ponajboljih momèadi u ligi, nismo zadovoljni pruženom igrom. Totalno smo podbacili u pojedinim segmentima igre.”

Derbi Zapada odigran je u San Antoniu izmeðu istoimenih domaæina i Nuggetsa (koji su igrali bez svojeg najboljeg igraèa, Carmela Anthonya). Gosti su se vrlo lako obraèunali sa Spursima, tijekom cijele utakmice imali su prednost i na kraju slavili sa 15 koševa razlike. Nuggetse su predvodili Kenyon Martin sa 27 koševa i 11 skokova i Chauncey Billups sa 25 koševa i 11 asistencija. Spurse je predvodio Tim Duncan sa 16 koševa i 10 skokova.

Nakon utakmice trener Spursa Gregg Popovich je izjavio: “Ovo je bila utakmica koju smo trebali dobiti, ali smo izgubili zbog naše loše igre. Igraèi trebaju izgraditi akciju, pronaæi slobodnog igraèa koji æe potom šutirati.”

Rezultati:

San Antonio Spurs – Denver Nuggets 89:103
Boston Celtics – Los Angeles Lakers 89:90
Cleveland Cavaliers – Los Angeles Clippers 114:89
Detroit Pistons – Orlando Magic 86:91
New Jersey Nets – Philadelphia 76ers 79:83
Toronto Raptors – Indiana Pacers 117:102
Houston Rockets – Phoenix Suns 111:115 (p)
Minnesota Timberwolves – New York Knicks 112-91
Oklahoma City Thunder – Golden State Warriors 112:104

Latest Posts

NE PROPUSTITE