Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kobe Bryant: Na pravom smo putu

Noćas su u NBA ligi snage odmjerili Oklahoma City Thunderi i Los Angeles Lakersi, a kao pobjednici su izašli igrači Thundera. Unatoč porazu, prva zvijezda Lakersa, Kobe Bryant, vidio je pozitivnih pomaka u igri svoje momčadi te smatra da su na putu povratka među najbolje ekipe Zapada.

Trenutno su Lakersi na 11. mjestu Zapadne konferencije s omjerom 9-11 nakon poraza od Thundera 108:114, što je daleko ispod očekivanja s obzirom na imena okupljena u toj ekipi. Iako je sezona tek na svom početku, Lakersi su prošli kroz mnogo toga, a najznačajnija stvar je promjena trenera. Mikea Browna zamijenio je Mike D’Antoni, ali igrači se još uvijek prilagođavaju njegovoj napadačkoj filozofiji igre te će biti potrebno još neko vrijeme prije nego Lakersi zaigraju onako kako se to od njih očekuju.

Kobe Bryant je siguran da je ekipa na dobrom putu, da su ostavili dobar dojam unatoč porazu i da imaju temelja na kojima graditi svoju igru.

“Ne smijemo biti oduševljeni što smo čvrsto igrali jednu utakmicu. Takav pristup moramo imati na svakoj utakmici, ali mislim da su svi nakon ove utakmice znali da su igrali čvrsto i dali sve od sebe”, izjavio je Bryant koji je postigao 35 poena i podijelio 7 asistencija. “Ovo je bio dobar primjer kako trebamo igrati i truda kojeg trebamo ulagati. Trebamo nastaviti tako igrati i u ostatku sezone.”

Iako su igrali bez dva ključna igrača, Paua Gasola i Stevea Nasha, Lakersi se do kraja utakmice nisu predavali te su iz minusa od 19 poena sedam minuta prije kraja došli na zaostatak od samo pet poena 20 sekundi prije kraja, ali igrači Thundera su bili mirni s linije slobodnih bacanja i mirno su susret priveli kraju.

“Nismo se predavali. Borili smo se do samoga kraja”, nakon utakmice izjavio je trener Lakersa D’Antoni. “Zadovoljan sam kako smo igrali, s fizičkog i psihičkog stajališta. Polako napredujemo i bit ćemo bolji kako sezona bude odmicala.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE