Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kobe Bryant: NBA liga je postala premekana

Kobe Bryant je prije susreta Chicago Bullsa i njegovih Los Angeles Lakersa rekao da mu je teško gledati Lakerse kako se muče, ali da mu je usput teško gledati i sve utakmice s klupe zbog načina igre.

“NBA je postala igra finese. Petorke su sve manje, što se meni osobno ne sviđa. Ja volim staru školu košarke jer sam uz takvu igru odrastao. Mislim da je danas u igri puno manje kontakta nego prije, kada vidim neke flagrant osobne koje sude, bude mi slabo. Ne možeš dotaknuti protivnika da ti ne sude flagrant faul”, započeo je Bryant.

Bryant je napomenuo kako je famozna zabrana pravila hand-check obrane na perimetru (uvedena u sezoni 2004/05) olakšala manje talentiranim igračima da se probiju do vrha.

“Ja volim kontakt igru. Ako voliš igrati obranu, želiš staviti ruke na protivničkog igrača. Takav način obrane natjera napadača da bude bolji i da ima više poteza. Danas svaki igrač može napasti koš i nitko ga ne dodirne. U prošlosti, kada bi te igrač čuvao, morao si imati poteze koji bi te doveli do koša; mijenjanje smjera, igra u postu, igra s poludistance jer ako bi ušao pod koš, slomili bi te”, nastavio je Bryant.

Na pitanje hoće li se liga ikada vratiti u stil igre iz 80-ih kada je bilo puno više kontakta, Bryant je kratko rekao: “Današnja djeca su preosjetljiva za tako nešto.”

Bryant, koji je kao 17-godišnje dijete došao u ligu izravno iz srednje škole, osvrnuo se na pravilo iz 2006. godine kada se igračima zabranio direktan dolazak iz srednje škole te su morali otići barem godinu na sveučilište.

“Vjerojatno je bilo uspješnijih igrača koji su došli izravno iz srednje škole nego da odu jednu godinu na sveučilište. Kao da sistem na koledžu djecu ne nauči puno toga o igri; odeš tamo, odigraš jednu godinu, pokažeš se svima i dođeš među profesionalce. To je uvijek bio veliki argument, da kao igrač moraš ići na koledž da bi popravio svoju igru pa da onda dođeš u NBA ligu. Svi smo povjerovali u taj san, ali ja u to ne vjerujem. Nisu vjerovali ni Kevin Garnett ni LeBron James i njihove karijere su bile vrlo dobre”, rekao je Kobe.

Prisjetimo se, Bryant je izvan parketa već više od mjesec dana nakon ozljede lijevog koljena u susretu protiv Memphis Grizzliesa. Najavio je kako nema sumnje u svoj povratak i da će biti isti igrač kao prije: “Bilo je sumnje kada sam se vratio nakon ozljede Ahilove tetive, najviše zbog promjene smjera. U susretu protiv Grizzliesa sam se osjećao vrlo dobro, vratio mi se osjećaj za igru pa sam bio samouvjeren u sebe. Drugo poluvrijeme te utakmice sam igrao s ozlijeđenim koljenom i bio sam odličan, tako da sam uvjeren da ću biti isti kao prije.”

Trener Bullsa Tom Thibodeau, koji je s Bryantom radio u srednjoj školi, rekao je da će ga nagovarati da igra na Olimpijskim igrama 2016. u Riu. Kobe je s reprezentacijom osvojio dvije zlatne medalje zaredom, tako da je kratko rekao: “Nema šanse, možda odem kao gledatelj da vidim Pau Gasola kako osvaja još jednu srebrnu medalju.”

Za kraj je osvrnuo na All-Star utakmicu: “Uvijek se radujem igranju na All-Star utakmici, ali ove godine nisam dovoljno igrao da zaslužim to mjesto. Mislim da bi neki mladi igrači koji ove sezone igraju vrlo dobro trebali dobiti tu zaslugu.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE