Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kobe Bryant: Ne volim Sunse

Glavna prièa noæašnjih susreta zasigurno je [igrac ime=”Kobe Bryant”] koji je Phoenix Sunsima ubacio èak 48 poena, dok su Lakersi slavili konaènim rezultatom 99:83. Bryant je nakon utakmice objasnio što mu je pružalo dodatnu motivaciju za ovaj susret.

Bryantu je ovo bila 108. utakmica karijere u kojoj je postigao 40 ili više poena. Zanimljivo je da ovoga puta nije postigao niti jedan šut za tri poena, a ukupno je iz igre gaðao sjajnih 18/31 a tome je pridodao i 12 pogoðenih slobodnih bacanja od 13 pokušaja. Od 108 utakmica sa 40 ili više poena Bryanta, upravo je Phoenix bio protivnik u 11 takvih susreta.

“Ne volim ih”, priznao je Bryant poslije utakmice novinarima. “U prošlosti su nas znali pošteno ‘razbijati’ i to im ne mogu zaboraviti.”

Kobe je prije svega ovim rijeèima mislio na doigravanja 2006. i 2007. godine. Godine 2006. Sunsi su u prvoj rundi doigravanja izbacili Lakerse nakon sedam utakmica, a 2007. su to uèinili nešto ranije, nakon pet utakmica su okonèali sezonu za Lakerse.

Nije to bila jedina motivacija za Kobea, koji je htio pokazati i svima ostalima da još uvijek može igrati na najvišem nivou unatoè 33 godine na leðima i potrganim ligamentima u šuterskoj ruci. Kobe je još izjavio: “Nije loše za sedmog najboljeg igraèa lige”, što se odnosilo da rangiranje ESPN-a, koji je napravio listu 500 najboljih igraèa današnjice i Bryanta stavio tek na 7. mjesto, s èime se Kobe oèito ne slaže.

[igrac ime=”Steve Nash”] nije mogao ništa drugo reæi nakon utakmice osim pohvaliti Bryanta i dati mu veliko priznanje: “On je najbolji igraè današnjice, tako da se ovakve utakmice mogu oèekivati, možda ne svaku veèeri, ali svakako nekoliko puta u sezoni. Bio je fenomenalan.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE