Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kobe Bryant nije zabrinut za Lakerse

Los Angeles Lakersi su od povratka svoje zvijezde na teren izgubili tri utakmice zaredom. Najsvježiji poraz nanijela im je sinoć Oklahoma s 25 poena razlike, 122:97. Kobe Bryant, unatoč slabim igrama ekipe, trenutno nije zabrinut za svoj klub.

“Iskreno, nisam zabrinut. Bili smo i gori, sjetite se prošle sezone. Mislim da imamo dobru želju. Večeras sam vidio dosta pozitivnih stvari, sad samo moramo nastaviti tako. Bit će sve u redu”, izjavio je Bryant nakon utakmice.

Lakersi se trenutno nalaze na 13. poziciji na Zapadu s omjerom 10-12. S obzirom na prošlu sezonu, kad su u siječnju imali omjer 17-25, da bi na kraju ušli u doigravanje, njihovi navijači imaju razloga nadati se.

Bryant u tri odigrane utakmice u prosjeku postiže 11 poena, 6,7 asistencija, 3,7 skokova i 6 izgubljenih lopti. Što se tiče njegove same igre, Bryant je optimističan: “Krećem se puno bolje. Ubrzo ću moći više igrati, 30-35 minuta. Kad dođe do toga povećat će se i broj poena. Trenutno je najvažniji protok lopte u igri i naš cjelokupni dojam. Što se mene tiče, uvijek sam u stanju zabijati poene.”

Osim zabijanja poena, od njega će se, bar u bližoj budućnosti, tražiti da razigrava svoje suigrače. Naime, Lakersi trenutno nemaju nijednog organizatora igre budući da su Steve Nash, Steve Blake i Jordan Farmar van parketa zbog ozljeda.

Bryanta to nije uzbudilo: “Previše se time okupirate. Tri godine kad smo osvajali prvenstva sam bio razigravač, nije mi to neki problem. Trenutno mi je bitnije uigravanje sa suigračima, a i to će doći.”

Trener Mike D’Antoni želi da Bryant preuzme i ulogu razigravača i strijelca: “Morat će činiti oboje, on to zna. Svaku utakmicu bit će sve bolji. Mislim da ne možete unaprijed odrediti što mora raditi. Mora čitati igru, nije bitno da li uzme tri šuta ili 20, mora pokretati igru. Mislim da još nema potpuno povjerenje u sebe fizički, ali sa svakom utakmicom će biti sve bolji.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE