Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kobe Bryant odbio europskog velikana

Kobe Bryant će svoju posljednju utakmicu u karijeri odigrati 13. travnja protiv Utah Jazza. Da su se stvari odvile onako kao što je Barcelona htjela, to bi bila Kobeova posljednja utakmica u NBA ligi, ali ne i u karijeri. Kako prenose ESPN i Mundo Deportivo Barcelona je prošlog ljeta Kobeu ponudila ugovor po kojem bi Katalonija bila njegova posljednja stanica u karijeri.

Prošlog ljeta španjolski klub FC Barcelona je ponudila ugovor peterostrukom NBA prvaku s Los Angeles Lakersima i pružila mu priliku da produži svoju karijeru, ali Bryant je tu ponudu pristojno odbio, prenosi španjolski sportski list Mundo Deportivo.

Čelnici katalonskog kluba odlučili su se na ovaj korak nakon što je Bryant jednom prilikom izjavio kako bi bilo lijepo završiti karijeru pokraj njegova dobrog prijatelja i bivšeg suigrača iz Lakersa Paua Gasola. Također, poznato je da je Kobe veliki poklonik nogometnog kluba Barcelona.

Mundo Deportivo piše kako je u ugovoru stajalo da bi Bryant igrao samo utakmice Eurolige, koju će od iduće sezone sastavljati 18 najboljih europskih momčadi.

Iako Euroliga nije na istom nivou kao NBA, Barcelona je jedan od najboljih klubova na svijetu izvan NBA lige. Oni stalno igraju na visokom nivou protiv jakih protivnika. Ovdje se vjerojatno ne bi dogodilo da Kobe dominira kao u slučaju Michael Beasleya ili Stephona Marburyja koji su otišli u Kinu i radili što su htjeli. Kobe bi zasigurno imao istih problema u Euroligi kao i u NBA ove sezone, iako je odigrao svega 18 utakmica.

To je vjerojatno još jedan od razloga zašto je Kobe odbio ovu ponudu. On zasigurno brine o svojim poslovima izvan košarke, ali isto tako ne želi da njegov imidž izblijedi. Iako je njegov otac igrao u Europi, Kobe zasigurno ne želi da se moguće posrtanje na nižem nivou košarke odrazi na mit o Crnoj Mambi. Umjesto toga, odradit će ovu sezonu i odjahati u sumrak ka novim pustolovinama, ostavljajući košarku iza sebe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE