Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kobe Bryant produžio ugovor s Lakersima

Legenda Los Angeles Lakersa i jedan od najboljih NBA košarkaša svih vremena, Kobe Bryant danas je stavio svoj potpis na produženje ugovora s Lakersima, koje će ga u ekipi zadržati još dvije sezone.

Bryant je trenutno u fazi oporavka od operacije Ahilove tetive te bi se kroz tjedan ili dva mogao vratiti na parket. Prije nego se vrati u igru osigurao je produženje ugovora, koje će mu za sljedeće dvije sezone donijeti ukupno 48,5 milijuna dolara. Ove će sezone zaraditi nešto više od 30 milijuna dolara, a i sa smanjenjem plaće na 23 milijuna dolara godišnje ostat će najbolje plaćeni NBA igrač.

“Ovo je veoma sretan dan za navijače i organizaciju Lakersa”, rekao je u službenom priopćenju Mitch Kupchak, generalni menadžer Lakersa. “Uvijek smo govorili da nam je prioritet zadržati Bryanta u dresu Lakersa do kraja njegove karijere, a ovaj ugovor bi to trebao osigurati. Igrati 20 godina u NBA ligi, i to sve za istu ekipu, je nešto što nitko nikada nije napravio.”

Hoće li Bryant svojim igrama na parketu u naredne dvije sezone “zaslužiti” toliki novac, ostaje za vidjeti. Odradi li produženi ugovor do kraja, to znači da će u dresu Lakersa provesti okruglih 20 godina, čime bi srušio rekord u broju godina koje je neki igrač igrao za jednu franšizu, a kojeg trenutno drži John Stockton s 19 godina igranja za Utah Jazzere.

Budući da će Lakersi nakon isteka ove sezone pod ugovorom imati samo Bryanta, Stevea Nasha, Roberta Sacrea i Eliasa Harrisa, uz vjerojatno Nicka Younga koji ima igračku opciju (može sam odabrati hoće li njegov ugovor vrijediti i iduće sezone), imat će “samo” oko 20 milijuna dolara slobodno pod salary capom za dovođenje slobodnih igrača tijekom ljeta.

Bryant je NBA karijeru započeo kao 18-godišnjak kojeg su na draftu birali Charlotte Hornetsi, ali su ga odmah poslali u Lakerse u zamjenu za Vladu Divca. Nakon rookie sezone u kojoj je postizao “samo” 7,6 poena po utakmici, počeo je žariti i paliti NBA parketima te postao jedan od najbolji NBA igrača svih vremena. Trenutno je četvrti na ljestvici najboljih strijelaca svih vremena, a do kraja ove sezone trebao bi prestići “Najvećega”, Michaela Jordana, koji ima prednost od 675 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE