Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kobe Bryant uganuo gležanj u posljednim sekundama utakmice

U sinoćnoj utakmici Los Angeles Lakersi su igrali protiv Atlanta Hawkesa, pri rezultatu 94:92 Kobe Bryant je promašio koš za izjednačenje četiri sekunde prije kraja, a taj fadeaway šut Bryanta je završio kobno.

Nakon što je Dahntay Jones zakasnio blokirati Kobea, Jones je namjerno ili nenamjerno postavio nogu ispod Bryanta, te je Bryant nakon prizemljenja nezgodno pao i uganuo svoj gležanj, nakon čega je ležao na parketu s bolnom grimasom na licu. Namjerno ili ne, prekršaj je trebao biti suđen. I vjerojatno bi bio, da se nije radilo o posljednjim trenutcima utakmice, kada se suci jako rijetko odlučuju svirati prekršaje.

Ovako loše se nisam osjećao još od doigravanja iz 2000. godine. Suci jednostavno moraju čuvati šutere, ne mogu jednostavno dopustiti da se netko postavlja ispod igrača koji šutira, to je opasno i nema nikakve veze s obranom“, rekao je Kobe bijesan nakon utakmice koja je završila 96:92 za Atlantu. Godine 2000. su Lakersi igrali protiv Indiana Pacersa u finalu, te je Bryant mislio na događaj iz druge utakmice.

No, nema razloga za paniku, poznavajući Bryanta vratit će se na parket vrlo brzo. Kobe je tijekom karijere igrao bezbroj puta ozlijeđen, te u tim utakmicama pokazao zašto je jedan od najboljih igrača koji su ikad igrali u NBA ligi.

Lakersi imaju prilično lagane utakmice do kraja ovog tjedna i sljedeći tjedan. Izuzevši utakmicu protiv Indiana Pacersa u petak, Lakersi igraju protiv Sacramento Kingsa u nedjelju, Phoenix Sunsa u ponedjeljak te Washington Wizardsa sljedeći petak, te bi i bez Bryanta trebali pobijediti ove tri ekipe.

Dobra vijest za Lakerse je da je Utah Jazz izgubio protiv Oklahoma City Thundera 110:97 te su Lakersi još uvijek na 8. mjestu doigravanja.

“Ne može svaki dan biti Superman”, rekao je trener Mike D’Antoni nakon što je Bryant šutirao dosta loše , iako je imao 31 poen, uz 11/33 šut iz igre. 34-godišnji MVP kandidat trenutno bilježi 27,4 koševa, 5,8 asistencija i 5,5 skokova po utakmici i jedan je od glavnih razloga zašto Lakersi imaju 14 pobjeda od 19 zadnjih utakmica.

Latest Posts

NE PROPUSTITE