Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kobe Bryant van terena najmanje još tri tjedna

Kobe Bryant propustio je posljednja dva mjeseca igre zbog frakture kosti lijevog koljena. Nakon posljednjeg pregleda klupskog liječnika dr. Stevea Lombarda izgleda da se Bryant neće vratiti na parket još najmanje tri tjedna, što je rezultat učestale boli i oticanja koljena.

Teška je ovo sezona za jednog od ponajboljih strijelaca NBA lige, propustio je ukupno 49 utakmica do sada, prvih 19 utakmica regularne sezone zbog rupture Ahilove tetive, a preostalih 30 zbog frakture lijevog koljena. Odigrao je samo šest utakmica i u prosjeku bilježio 13,8 poena, 6,3 asistencije, 4,3 skoka uz 42% šuta iz igre, a moguće je i da će to biti sve što će odigrati ove sezone.

Bryant je tijekom All-Star vikenda na press konferenciji svoj oporavak nazvao “sporim procesom”, a na pitanja kada bi mogao zaigrati nije znao odgovor: “Sad sam usredotočen na oporavak, a onda ćemo misliti o igri. Pokušavam ostati fokusiran i brinuti se za svoje odgovornosti, a što manje se obazirati na događanja oko mene.”

Trener Mike D’Antoni izjavio je kako nije siguran hoće li Bryant uopće zaigrati do kraja sezone: “Ne znam, nemam odgovor na to pitanje. To je izvan mojih ruku, vidjet ćemo.” Generalni menadžer Lakersa Mitch Kupchak dao je do znanja kako svoju zvijezdu želi na terenu tek kad se u potpunosti oporavi: “Ne želimo ga siliti na povratak, ugovorom smo vezani još dvije godine i ne vidim razlog zašto bi to činili. Ali ako bude mislio da je u formi i spreman na povratak kada dobije odobrenje liječnika, ne vidim zašto ne bi zaigrao.”

Dugogodišnji suigrač Pau Gasol iskazao je svoju potporu: “Znam da mu je teško, bila je ovo teška godina za njega. Nadam se da će se oporaviti, bez obzira koliko bi to moglo potrajati. Ako to znači da neće igrati ove sezone siguran sam da će on ostati pozitivan i usredotočen na budućnost. Ovo je nova situacija za njega, ali dobro ju podnosi zasad. Održava se u formi i radi koliko može kako bi u slučaju da dobije priliku da zaigra mogao pomoći svojoj momčadi.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE