Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kobe Bryant: Završeni su dani američke dominacije u košarci

Reprezentacija SAD-a je ostvarila najlošiji plasman na velikom turniru otkad je NBA igračima prvi put dozvoljeno sudjelovati 1992. godine. SAD će završiti na sedmom ili osmom mjestu na FIBA-inom Svjetskom prvenstvu koje je u tijeku, a Kobe Bryant vjeruje da SAD ubuduće više neće dominirati svjetskom košarkom.

Nije stvar u tome što će ostatak svijeta dostići SAD, nego to što je ostatak svijeta već dugo vremena tu, rekao je Bryant, prema pisanju novinara ESPN-a Briana Windhorsta. I sada je jednostavno na stvari da ćemo mi neke utakmice pobijediti, neke ćemo izgubiti. Ali to upravo tako ide.

Bryant nije za neuspjeh okrivio igrače koji su na kraju izabrani da predstavljaju SAD na Svjetskom prvenstvu. Prisjetio se kako se američki “Redeem Team” na Olimpijskim igrama 2008. namučio u finalu protiv Španjolske, unatoč tome što su u momčadi imali LeBrona Jamesa i Dwyanea Wadea.

Prisjetite se toga, trebala nam je nevjerojatna četvrta četvrtina da bismo pobijedili Španjolsku. Imali smo vrhunsku momčad, a još uvijek nam je trebao kasni pritisak da pobijedimo Španjolsku u toj utakmici za zlato. Dakle, kažem da sama činjenica da na parket stavimo najbolje američke, ne znači da nećemo imati izazivače. Dani Barcelone iz 92-e su gotovi. Nema više Dream Teama.

SAD će u subotu igrati protiv Poljske za sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu te su se već kvalificirali za Olimpijske igre 2020. godine, završivši kao jedna od dvije najbolje momčadi iz Amerike, zajedno s Argentinom koja će se protiv Španjolske boriti za zlato.

Latest Posts

NE PROPUSTITE