Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kobe opet preko 40, Clippersi vladari Los Angelesa

Nakon što su dobili dvije meðusobne utakmice u kratkoj predsezoni, košarkaši Los Angeles Clippersa su dobili i prvi gradski derbi unutar osnovnog dijela sezone NBA lige.

U subotu naveèer Clippersi su nominalno kao domaæini pobijedili Lakerse 102:94 unatoè novoj odliènoj igri Kobea Bryanta. Njegovih 42 poena, uz šut od 50 posto (14-28), kao i sedam skokova i èetiri asistencije su bili premalo za novi uspjeh, pa su Lakersi nakon pet pobjeda u nizu prizemljeni.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kobe Bryant (42)
  • Asistencije: Ricky Rubio (12)
  • Skokovi: JaVale McGee (18)
  • Ukradene lopte: Jason Kidd (6)
  • Blokade: JaVale McGee (5)

Clippersi su, pak, dobili petu utakmicu u posljednjih šest, ali mogu biti svjesni svoje kvalitete jer su unutar èetiri dana srušili dva velikana lige (Miami i sada Lakerse). Kod Clippersa je bila dosta raspoloženih igraèa: Chris Paul je postigao 33 poena uz èetiri skoka i šest asistencija, Griffin je ubacio 22 poena uz 14 skokova i pet asistencija, a Billups 19 poena.

Veza RubioLove je opet dobro funkcionirala, ali uzalud ako se gleda konaèan ishod. Atlanta je u tijesnoj završnici pobijedila na svom parketu Minnesotu 93:91 makar je Love ubacio 30 poena uz 13 skokova, a Ricky Rubio dodao 18 poena uz 12 asistencija i pet osvojenih lopti.

Nešto, pak, i dalje ne štima u Bostonu. Gostovali su kod Indiane i lako pokleknuli uz 97:83. Nedavno je Indiana pobijedila istog uglednog suparnika u Bostonu, a opet je njihov voða na parketu bio Danny Granger sa 21 poenom i pet skokova. Za Indianu je ovo bila peta domaæa utakmica i peta pobjeda u sezoni.

Zabilježimo i dva vrlo slaba napadaèka uèinka veèeri. Toronto je kod Chicaga ubacio samo 64 poena za poraz 77:64, no da se može slabije i od toga dokazao je Sacramento nešto kasnije. Oni su kod Dallasa ubacili 60 poena, a primili èak 99.

Latest Posts

NE PROPUSTITE