Thursday, December 1, 2022

ZADNJE OBJAVE

Kobe spasio Lakerse, porazi Oklahome i New Yorka

Los Angeles Lakersi, aktualni prvaci NBA lige, i dalje se nalaze u odliènoj formi, pa su tako u nedjelju naveèer na svom parketu pobijedili Portland sa 84-80.

- Advertisement -

Bila je to za Lakerse dvanaesta pobjeda u zadnjih trinaest utakmica, no za nju su prilièno “krvarili” i bili sasvim blizu poraza. Naime, igraèi Portlanda su ugazili u zadnju èetvrtinu s plusom od èetiri poena. No, u zadnjih 12 minuta je najbolje kod Lakersa odigrao Kobe Bryant koji je u tom periodu ubacio 10 od ukupno 22 poena i time inicirao preokret. Konstantno najbolju igru u ovom ogledu od Lakersa je prezentirao Lamar Odom koji je ubacio 16 poena, uz 11 skokova i šest asistencija. Kod Portlanda je sa 25 poena najbolji bio Francuz Nicolas Batum, s tim da je 22 ubacio u prve tri èetvrtine.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Paul Millsap (35)
  • Asistencije: Jordan Farmar (17)
  • Skokovi: Al Jefferson (19)
  • Ukradene lopte: Eugene Jeter (5)
  • Blokade: Luis Scola (3)

U borbi za doigravanje na Zapadu Houston je na svom parketu pobijedio Utah 110-108. Kyle Lowry je s 28 poena, 11 skokova i 10 asistencija ostvario prvi triple-double uèinak u karijeri, ali i prvi takav doseg jednog igraèa Houstona u ovoj sezoni.

Houston je ovim dobio èetvrtu utakmicu zaredom, dok je Utah pala sedmi put na devet posljednjih gostovanja. Ovom prilikom Utahu nije pomogao niti povratak dotad ozlijeðenog Paula Millsapa koji je ubacio 35 poena uz deset skokova.

- Advertisement -

Najveæe iznenaðenje veèeri je domaæi poraz Oklahoma Cityja od Toronta 95-93. Gostima je pobjedu donio Amir Johnson, polaganjem sekundu i pol prije kraja. Prije ove utakmice Toronto je imao èak 14 veznaih poraza na strani, a zadnji su put pobijedili 5. sijeènju u Clevelandu.

New York je, pak, doživio novi udarac, pali su kod Milwaukeeja 100-95. Kod domaæina je opet briljirao Argentinac Carlos Delfino koji je sa 30 poena došao do najveæeg broja ubaèaja u karijeri. New Yorku je ovo bio peti poraz u zadnjih šest nastupa, a od trenutka kada su doveli Carmela Anthonyja i Chauncenya Billupsa, kao velika pojaèanja, u negativnom su omjeru 7-8.

Latest Posts

NE PROPUSTITE