Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kobe: “Tijekom karijere bio sam dvije različite osobe, broj 8 i broj 24”

Black Mamba ili Kobe Bryant. Čovjek kojeg volite ili prezirete, ali ako znate išta o njemu – zacijelo ga poštujete. Zadnju utakmicu svoje blistave karijere odigrao je 13. 4. 2016. u pobjedi svojih Lakersa protiv Jazza. Završio je karijeru na njemu svojstven način – ubacio je 60 koševa… I to u dobi od 37 godina.

Vlasnik je nebrojivih individualnih nagrada i priznanja. Treći je na listici strijelaca lige s 33 643 postignuta koša, a njegov 81 koš protiv Raptorsa 2006. već je opjevan.

Dugo vremena Kobe je bio jedan od najomraženijih igrača u svim Američki sportovima. Njegov uspjeh je izvanredan. Navijači su prezirali Black Mambu zbog njegovog killer instinkta i sposobnosti da muči bilo koju momčad protiv koje je igrao.

Nakon njegove finalne sezone koja je ispunjena s puno uspomena, throwback nastupa i retirement toura, ljudi su počeli poštivati Bryanta. U narodu se kaže da shvatiš koliko je velik ili cijeniš nešto ili nekoga tek kada ga nema. Tako je i s Kobejem. Uz beskrajnu talentiranost koju je imao, velik je i zbog svoje lojalnosti: 20 godina svoje karijere i života posvetio je Los Angeles Lakersima, s kojima je osvojio 5 naslova prvaka.

U intervjuu za Complex, rekao je da je on bio dvije različite osobe tijekom svoje NBA karijere. Broj osam i broj 24.

”Kristalno je jasno da su to dvije različite osobe. Kada dođeš u ligu, imaš određen mentalitet gdje, doslovno, ideš u ‘lov na glave’. Zar ne? Zato što je to tvoje vrijeme gdje se moraš etablirati i reći, ‘Ne, ja pripadam ovdje’.

Nakon toga, kada dostigneš određen stupanj zrelosti, (u mom slučaju) broj 24, postane manje o vlastitoj dominaciji nego više u smislu ‘Kako mogu pomoći drugima da napreduju? Kako mogu voditi momčad do određenog stupnja kao grupu?’ I to je jedna velika razlika.”

Za 40-ak dana, 18. 12. 2017., momčad iz Grada anđela umirovit će oba njegova broja  tijekom poluvremena. Postat će prvi igrač u povijesti kojemu će se umiroviti dva različita broja od iste momčadi. Ali opet, možda su to ipak bile dvije različite osobe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE