Friday, July 1, 2022

ZADNJE OBJAVE

Kobe:”Shaq bi bio najveći u povijesti da je imao moju radnu etiku”

KOBE BRYANT, legenda Los Angeles Lakersa i jedan od najvećih košarkaša u povijesti, gostovao je na konvenciji u Las Vegasu gdje je dao intervju dulji od sat vremena, a u javnosti se najviše priča o odgovoru o njegovom suigraču iz dana Lakersa Shaquilleu O’Nealu.

- Advertisement -

Nije Shaq bio samo neki Bryantov suigrač. Njih dvojica smatrani su, diskutabilno, najboljim duom koji je ikada zajedno zaigrao na košarkaškom terenu.

Igrali su zajedno u razdoblju od 1996. do 2004. Izborili su četiri NBA finala s Lakersima i osvojili tri naslova zaredom, od 1999. do 2002. O’Neal je u tom razdoblju bio najbolji igrač lige, uzeo je tri naslova MVP-ja finala i bio je nezaustavljiv. Zbog njegove košarke u to vrijeme smatran je najdominantnijim igračem u povijesti košarke. Bio je prevelik i premobilan za protivničke centre, a jedino ga se moglo zaustaviti prekršajem jer je loše gađao slobodna bacanja.

Unatoč velikim postignućima O’Neal je svakim naslovom sve više počeo uživati u burgerima iz McDonald’sa i manje je trenirao, što je izluđivalo Kobeja, koji je živio u dvorani. Dvojac se sve više počeo sukobljavati, a vrhunac se dogodio nakon poraza u finalu 2004. od Detroit Pistonsa kada su se Lakersi morali riješiti jednog od njih dvojice jer zajedno više nisu željeli sjediti u svlačionici, a kamoli igrati u istoj ekipi. Lakersi su se odlučili za mlađeg Bryanta, a Shaqa su trejdali u Miami.

- Advertisement -

Da je Shaq imao moju radnu etiku bio bi najbolji košarkaš u povijesti. On bi vam prvi rekao to. Čovjek je bio sila kakvu nikada nisam vidio. Bilo je ludo. Inače centri takve visine ne vole biti veliki, malo su plašljivi. Shaq je bio opak i kompetitivan. Da je barem više radio, imao bih 12 jebenih prstena” rekao je Kobe.

Shaq nikada nije ostao dužan na ovakve stvari pa mu je odgovorio putem Instagrama:

Treba napomenuti kako se dvojac odavno pomirio i obojica su požalili što su ih njihove svađe u mladosti udaljili kao prijatelje i od novih naslova na parketu. Da ovo nije riječ o novoj svađi sada kada su obojica u mirovini dovoljno govori i Bryantov tvit:

“Nema svađe između mene i Shaqa. Znam da bi većina ljudi u medijima to voljela vidjeti, ali neće se dogoditi. Ništa osim ljubavi ne postoji između nas dvoje, a i prestari smo da bismo se svađali.”

Nakon što je Shaq otišao u Miami, tamo je u tandemu s Dwyaneom Wadeom osvojio još jedan naslov, dok je Kobe bez O’Neala uspio osvojiti još dva u Lakersima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE