Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kobe:”Shaq bi bio najveći u povijesti da je imao moju radnu etiku”

KOBE BRYANT, legenda Los Angeles Lakersa i jedan od najvećih košarkaša u povijesti, gostovao je na konvenciji u Las Vegasu gdje je dao intervju dulji od sat vremena, a u javnosti se najviše priča o odgovoru o njegovom suigraču iz dana Lakersa Shaquilleu O’Nealu.

Nije Shaq bio samo neki Bryantov suigrač. Njih dvojica smatrani su, diskutabilno, najboljim duom koji je ikada zajedno zaigrao na košarkaškom terenu.

Igrali su zajedno u razdoblju od 1996. do 2004. Izborili su četiri NBA finala s Lakersima i osvojili tri naslova zaredom, od 1999. do 2002. O’Neal je u tom razdoblju bio najbolji igrač lige, uzeo je tri naslova MVP-ja finala i bio je nezaustavljiv. Zbog njegove košarke u to vrijeme smatran je najdominantnijim igračem u povijesti košarke. Bio je prevelik i premobilan za protivničke centre, a jedino ga se moglo zaustaviti prekršajem jer je loše gađao slobodna bacanja.

Unatoč velikim postignućima O’Neal je svakim naslovom sve više počeo uživati u burgerima iz McDonald’sa i manje je trenirao, što je izluđivalo Kobeja, koji je živio u dvorani. Dvojac se sve više počeo sukobljavati, a vrhunac se dogodio nakon poraza u finalu 2004. od Detroit Pistonsa kada su se Lakersi morali riješiti jednog od njih dvojice jer zajedno više nisu željeli sjediti u svlačionici, a kamoli igrati u istoj ekipi. Lakersi su se odlučili za mlađeg Bryanta, a Shaqa su trejdali u Miami.

Da je Shaq imao moju radnu etiku bio bi najbolji košarkaš u povijesti. On bi vam prvi rekao to. Čovjek je bio sila kakvu nikada nisam vidio. Bilo je ludo. Inače centri takve visine ne vole biti veliki, malo su plašljivi. Shaq je bio opak i kompetitivan. Da je barem više radio, imao bih 12 jebenih prstena” rekao je Kobe.

Shaq nikada nije ostao dužan na ovakve stvari pa mu je odgovorio putem Instagrama:

Treba napomenuti kako se dvojac odavno pomirio i obojica su požalili što su ih njihove svađe u mladosti udaljili kao prijatelje i od novih naslova na parketu. Da ovo nije riječ o novoj svađi sada kada su obojica u mirovini dovoljno govori i Bryantov tvit:

“Nema svađe između mene i Shaqa. Znam da bi većina ljudi u medijima to voljela vidjeti, ali neće se dogoditi. Ništa osim ljubavi ne postoji između nas dvoje, a i prestari smo da bismo se svađali.”

Nakon što je Shaq otišao u Miami, tamo je u tandemu s Dwyaneom Wadeom osvojio još jedan naslov, dok je Kobe bez O’Neala uspio osvojiti još dva u Lakersima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE