Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Koji bi igrači uskoro mogli promijeniti sredinu?

Prošli smo i polovicu NBA sezone, a završetak siječnja i početak veljače pravo je vrijeme za špekulacije o mogućim razmjenama igrača. Trade deadline ove je godine zakazan za 8. veljače, a što se više približavamo tom četvrtku, glasina je sve više.

U idućih dvadesetak dana velika će većina igrača biti spominjana u kontekstu mijenjanja klubova. Ovo ljeto smo, kao rijetko kad prije, dobili par blockbuster tradeova. Igrači kao Kyrie Irving, Paul George, Chris Paul i mnogi drugi napustili su svoje dugogodišnje momčadi i krenuli u potragu za NBA prstenom. Koji igrači imaju najveću šansu za promijeniti svoju momčad do kraja ovogodišnjeg deadlinea, saznajte u redovima ispod.

 

DeAndre Jordan

Jedna od najvećih zvijezda koja se stalno spominju  kontekstu moguće razmjene zasigurno je DeAndre Jordan. Clippersi ne misle kako ga mogu zadržati pošto mu uskoro ističe ugovor te ga nude drugim momčadima. Zasad su najveći interes iskazali Cleveland Cavaliersi koji žele dodatno pojačati svoj roster za novi napad na Warriorse. Uz Jordana, Cavsi su iskazali interes i za Loua Williamsa koji igra fantastičnu sezonu te bi im bio velika pomoć s klupe. Ipak, pitanje je hoće li Clippersi biti zadovoljni igračima koje im nude Cavsi. Naime, uprava momčadi iz Ohija ne želi se riješiti ovogodišnjeg picka Brooklyn Netsa te bi u razmjenu vjerojatno ubacili J.R. Smitha i Tristana Thompsona.

Marc Gasol

Marc Gasol igra za Memphis Grizzliese od početka svoje karijere, no sada je možda došlo vrijeme za promjenu ekipe. Uprava Grizzliesa opravdano smatra da je ekipi potreban rebuild, te bi bili voljni pustiti 32-godišnjeg centra da ode ako se on s tim složi. Nakon odličnog ulaska ekipe u sezonu, forma Grizzliesa je drastično pala ozljedom Mikea Conleya te se momčad nalazi pri dnu Zapadne konferencije. Ipak, čini se da Gasolu baš i nije do odlaska, te su veće šanse da će bar do ljeta ostati u Memphisu.

Nikola Mirotić

Početak sezone obilježila je tučnjava Nikole Mirotića i Bobbyja Portisa na treningu Chicago Bullsa. Iako je ekipa proigrala nakon Mirotićevog povratka na parket, izgleda da je Crnogorac odlučan u svom stavu da namjerava napustiti Bullse iako je ljetos potpisao dvogodišnji ugovor s ekipom. Dosta je ekipa izrazilo želju za dovođenjem Nikole zbog njegovih sjajnih igara u posljednje vrijeme. Kao favoriti ističu se Detroit Pistonsi i Utah Jazz kojima bi dobro došla četvorka s odličnim šutom za tri poena.

George Hill

Bek Sacramento Kingsa jedan je od mnogih igrača koji se povezuju s Cleveland Cavaliersima u ovom periodu. Cavsi smatraju kako bi im Hill bio idealan fit na poziciji playmakera te kao spot-up šuter. Hill je ove sezone drastično popravio svoj postotak šuta za tri poena. Naime, trenutno šutira sjajnih 45 posto, što je čak za sedam posto bolje od njegova prosjeka kroz ostatak karijere. I, što je najvažnije za Cavse, Hill bi kao dobar obrambeni igrač barem malo sakrio obrambene nedostatke Isaiaha Thomasa.

Igrači Lakersa

Odavno je poznata priča kako Lakersi na ljeto žele u La La Land dovesti bar jednu veliku zvijezdu. Da bi potpisali igrača kao što je LeBron James ili Paul George, Lakersi će morati očistiti salary cap, odnosno riješiti se igrača s povećim ugovorima. Među igračima koje uprava želi razmijeniti najviše se spominju Kentavius Caldwell-Pope, Jordan Clarkson i Julius Randle. Za te igrače Lakersi vjerojatno neće tražiti puno kako ne bi opteretili salary cap. Rezultatskih ambicija za ovu sezonu ionako nemaju, jer je playoff mjesto već miljama daleko.

Latest Posts

NE PROPUSTITE