Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kolumna Baran: Pregled ovogodišnje sezone

Znam da ste dugo èekali na moju uvodnu kolumnu i nažalost nisam uspio pronaæi malo vremena da napišem neki svoj dojam iz Amerike. Moje posljednje javljanje bilo je sa utakmice Orlando – Toronto , a danas æu nekoliko redaka teksta posvetiti ovogodišnjoj sezoni.

Kao što sam veæ rekao u intervju za nba-croatia.com portal, trenutno studiram i igram na Rollins College sveuèilištu koje se natjeèe u NCAA ligi. Toènije u drugoj diviziji I u Sunhine State konferenciji, u  kojoj se nalazi još 10 škola iz savezne države Florida. Inaèe NCAA ima 3 divizije i u svakoj ima oko 150-200 sveuèilišta i po 30-ak konferencija, i od toga 64 ih ide u tzv. March Madness, naravno svaka divizija ima svoj zakljuèni turnir. No nažalost moja ekipa nije se uspjela plasirati na March Madness druge divizije jer smo izgubili u konferencijskom finala, u produžetku sa pola koša razlike! No nadam se da æe biti bolje sljedeæe godine. Ali kao ekipa ove smo godine bili dosta solidno posloženi, ali problem je bio što smo imali dosta oscilacija u igri, pogotovo na kraju sezone kada je bilo najvažnije pobijediti.

Kada prièam o oscilacijama, samo æu dati primjer gdje smo na poèetku sezone odigrali jednu utakmicu sa ekipom koja je sudjelovala na dosta jakom turniru u Daytoni gdje je sudjelovalo još 4-5 dosta jakih ekipa iz 1. divizije, ali samo je jedna ekipa pristala igrati protiv nas, Wisconsin Green Bay i njih smo pobijedili 20-ak razlike i doslovno smo se poigravali s njima, a ta je ekipa poslije pobijedila Butler sveuèilište koje je bilo rangirano 11. i koje je sudjelovalo na March Madness ove godine, ali onda smo sljedeæu utakmicu izgubili od ekipe iz Puerto Rica koju smo morali pobijediti barem 20-ak razlike!

Sada æu se malo osvrnuti na svoju igru, koja je ove sezone bila solidna, ali ni blizu onoga što ja mogu pružiti i što znam da mogu dostiæi, što æu nadam se i sljedeæe sezone pokazati. Ovo ljeto æu pokušati što više raditi na fizièkoj spremi, da budem što izdržljiviji i snažniji oko koša kako bih mogao uhvatiti što više skokova, jer nam je to najslabija toèka u ekipi. U napadaèkom pogledu trebao bih još poboljšati leðnu tehniku da mogu koristiti obje strane jednakim intenzitetom.

Sveukupno gledajuæi sezona je bila dosta dobra i sljedeæe godine bi trebala biti još bolja jer nam u ekipu dolaze 3 igraèa iz dobrih sveuèilišta koja se natjeèu u prvoj diviziji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE