Wednesday, July 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kolumna Bjelogrliæ: Nagrada Griffinu, naslov Hansbroughu

March Madness je ove godine, kao i prethodnih godina, ponudio dosta uzbudljivih utakmica. Momèadi koje su se našle na Final Fouru: North Carolina, Connecticut, Michigan State i Villanova su zasigurno zaslužili sudjelovanje svojim igrama ne samo tokom ovoga turnira nego i tokom cijele sezone.

Svaka od navedenih momèadi je održavala konstantno visoku razinu igre i to su pokazali na završnim turnirima svojih konferencija i regija. North Carolina i Tyler Hansbrough su suvereno došli do Final Foura. U utakmici za ulazak na Final Four protiv Oklahome se mogao vidjeti dugo oèekivan sukob Tylera Hansbrougha s Blakeom Griffinom i ovaj potonji je odnio pobjedu u tom dvoboju, ali Hansbrough na kraju odlazi puno zadovoljniji u Detroit. Michigan State i Goran Suton su ostvarili planirano prije poèetka sezone i budimo sigurni da se neæe zadovoljiti samim sudjelovanjem na Final Fouru. Na svom putu do završnog turnira nadigrali su i prošlogodišnje prvake Kansas, a nakon toga i Louisville, koji su bili jedan od mojih glavnih favorita za osvajanje naslova. Posebno bi nas trebao radovati odlièan nastup Gorana Sutona koji je još jednim double-doubleom potvrdio da bi mogao izrasti u klasnog igraèa od kojeg bi hrvatska reprezentacija mogla imati puno koristi u buduænosti. U zapadnoj regiji Connecticut je posao obavio naoèigled bez veæih problema, ali su isto tako morali prijeæi preko Missourija koji su oduševio pobjedama protiv Marquettea i prošlogodišnjih finalista, Memphisa. Ove sezone posebno su dojmljivi bili nastupi Hasheema Thabeeta, Tanzanijca visokog 221cm koji je i predvodio Connecticut do Detroita i Final Foura. Istoèna regija je dala prvaka u Villanovi koja je na svom putu nadigrala UCLA, Duke i Pittsburgh. Mene osobno je oduševila obrana koju je Villanova pokazala u tim utakmicama i oni takoðer imaju pravo nadati se odlasku do kraja ako nastave tako igrati. Ova godina je takoðer ponudila i nekoliko iznenaðenja pa su tako Wake Forest, West Virginia, Illinois i Florida State izgubili u prvim rundama svojih regija.

Iako sve momcadi imaju podjednake šanse za osvajanje titule, ja bih osobno kao kandidata istaknuo North Carolinu kao najiskusniju momèad na èelu s Tylerom Hansbroughom i Tyom Lawsonom. Naravno, sve æe to morati i dokazati na parketu protiv Villanove i njezine agresivne obrane, dok æe u drugom susretu snage odmjeriti Connecticut i Michigan State. Imat æemo prilike vidjeti kako æe se Goran Suton i ostatak ekipe nositi sa sjajnim Hasheemom Thabeetom i Robinsonom.

Moje mišljenje je da je Blake Griffin potpuno zaslužio nagradu za najboljeg igraèa godine. U konkurenciji su se našli sveprisutni Tyler Hansbrough (North Carolina), DeJuan Blair (Pittsburgh) i još nekolicina, ali mislim da je Griffin svojim igrama u Big 12 konferenciji i na March Madnessu pokazao zašto bi trebao biti prvi pick na draftu. Njegova svestranost, fizièka dominacija nad protivnicima, osjeæaj za igru i mirnoæa kojom završava akcije su pokazale da se radi o izvanrednom igraèu.

Pozdrav iz Amerike.

Latest Posts

NE PROPUSTITE