Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Franuliæ: Novi naslov za Wadea?

Najbolji igraè Heata najavio je ostanak na Floridi i nakon isteka ugovora 2010., ali njegova momèad bi uskoro trebala poèeti pobjeðivati. To æe biti još teže jer Shaqa više nema u momèadi, a ni Pata Rileya na klupi.

Stvari u Miamiju su se naglo promijenile u poslijednje dvije godine. Momèad je bila izrešetana ozlijedama i nekim krivim procjenama uprave, a nedostajalo je i malo sportske sreæe. Epilog svega je da su danas na Floridi ostala samo dva igraèa iz ne tako davne šampionske generacije. To su Udonis Haslem i Dywane Wade.

Wade je ovog ljeta bio èesta meta novinara upravo zbog moguænosti da i on napusti klub. Mnogi su to predviðali, jer je u neku ruku to bilo i logièno, ali Wade to uporno negira, i dalje vjerujuæi da se u Miamiju može stvoriti nova pobjednièka momèad.

Moje predviðanje: Bit æu na Floridi još dvije godine. A osjeæam da æu tada ponovno potpisati za Miami. Uvijek sam mislio ostati ovdje dugo, jako dugo. Ovdje sam zapoèeo nešto veliko, a zajednica ima sjajan odnos prema meni. Volio bih se umiroviti ovdje, volio bih biti jedan od onih igraèa koji je cijelu karijeru proveo u jednom klubu. To nisu uèinili mnogi, ali ja bih htio biti jedan od njih.” – najnovija je izjava Wadea.

I zaista, u Miamiju Wade uživa status božanstva, ali svi koji se bave amerièkom košarkom znaju da ti to nije dovoljno ako tvoja momèad gubi. Ako se u iduæe dvije godine situacija u klubu drastièno ne promijeni, Wadeov odlazak je poprilièno sigurna oklada, koliko god on najavljivao suprotno. Mnogi su mislili da æe Garnett dovijeka ostati u Minneapolisu, a svi znamo što se dogodilo na kraju. Sve vrhunske igraèe privlaèi osvajanje naslova i za to su spremni žrtvovati sve ostalo.

Pa ipak, što je to èime Wade danas raspolaže u svom klubu? Pat Riley više nije mogao izdržati živciranja na klupi pa je svoju palicu prepustio dotad anonimnom Eriku Spolestri, 37-godišnjaku koji neodoljivo podsjeæa na Lawrenca Franka iz Netsa. Ipak, Riley je još uvijek u klubu i povlaèi sve konce iz ureda. Uz Haslema, najveæu konstantu zadnjih nekoliko sezona, tu je i Michael Beasley, drugi pick ovogodišnjeg drafta. Beasley je na pripremnoj utakmici protiv Detroita odigrao jako dobro u drugom poluvremenu, ali tek æe se nekoliko mjeseci unutar sezone znati koliko on zbilja može pomoæi.

Shawn Marion æe uz Wadea svakako biti kljuè igre Heata. Ako on odigra izvanserijski, onda æe i Miami igrati dobro, možda i na play-off razini. Trenutno se ne mogu sjetiti igraèa koji je tako dobar u svim segmentima igre, osim možda LeBrona i Kobea. Neko vrijeme je bio u kombinacijama za trade s Chicagom, ali bolje je za oba kluba da se od toga odustalo. I tu prestaje popis kvalitetnih igraèa. Chris Quinn na jedinici i Mark Blount na centru nisu ni izbliza kvaliteta za prvu petorku, a o zaista tankoj klupi da i ne govorimo. Iako bih volio da me svi skupa demantiraju.

Imam dojam da æe rebuilding Miami Heata biti spor i naporan proces, a novi naslov prvaka možda ostane nedosanjani san èak i u iduæem desetljeæu. Dywane Wade æe morati biti jako strpljiv.

Latest Posts

NE PROPUSTITE