Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Komentar: LeBron zasjenio Kobea

Trebao bi to biti dan Kobea Bryanta, dan kad bi se prièalo o još jednom individualnom dostignuæu jednog od najveæih košarkaških pobjednika u povijesti sporta. No, nije.

Prvo mu noæas sva svijetla pozornice ‘ukrade’ Lou Williams koji je odliènom igrom donio novi gostujuæi poraz Lakersima, a u popodnevnim satima ‘mudri’ novinar s floridskog FoxSporta  preusmjere koncentraciju NBA pratitelja na njihovog miljenika, LeBrona Jamesa.

Kobe je noæas još jednom nadmašio velikog Shaquillea O’Neala. Još jednom si priuštio „one more than Shaq“, ovog puta nisu bili prsteni veæ ukupni zbroj poena. Puno je rekorda u NBA ligi, i dnevno se ruše svakakvi rekordi, no ovdje ipak prièamo o ulasku meðu petoricu najboljih strijelaca u povijesti lige. Kako god okreneš – broje se uvijek iskljuèivo poeni. No, oèito to u Miamiju nije dobro sjelo i trebala se po tko zna koji puta otvoriti rasprava “kokoš ili jaje” ili preneseno u NBA svijet: “Kobe ili LeBron”.

I (ne)namjerno danas su se oglasili Erik Spoelstra, trener Miamija i Dwyane Wade, voða Miamija koji je zajedno sa Shaqom osvojio jedini prsten u povijesti Heata. Na upit ‘filozofskog pitanja’ ili u NBA stvar ukusa, naravno obojica su stali na ‘svoju’ stranu.

“Mislim da je on najbolji košarkaš na svijetu”, poruèio je Spoelstra. A na to se nadovezao i Wade koji je dodao kako nije sporna kvaliteta Kobea, te da je ‘Laker’ osvojio više prstena, meðutim kada se prièa o dominaciji na parketu i košarkaškom talentu, za njega dvojbe nema. LeBron je MVP lige.

Zanimljivo bi bilo èuti i glas iz Chicaga. Za sada ga nema. No recimo isti izvor se prisjetio i komentara Magica Johnsona: “Šalite se? Pa nema dvojbe, Kobe ima 5 prstena, a LeBron 0”, nekako u tom tonu zvuèala je NBA legenda.

I tako su u Miamiju potpuno zasjenili Kobeov uèinak, namjerno ili ne, nije uopæe bitno, uspjeli jesu.

No isto tako treba naglasiti kako se u sliènom vremenskom periodu na amerièkim stranicama pojavio i èlanak gdje Kobe i trener Lakersa, Mike Brown ‘vraèaju udarac’. Suglasno su rekli kako su mišljenja da mogu s ovim rosterom otiæi do kraja. Brown je dodao kako je važan èimbenik da ima zdrav roster, a po Kobeovom viðenju igraju odlièno, tvrdo i vjeruje kako može doæi do tog ‘prokletog’ 6. naslova.

Izgledala je samo jedna zanimljiva veèer s po kojim produžetkom i novim rekordom, ali ipak je na kraju donijela preokret od strane spretnih novinara koji su ponovno zapoèeli nepotrebnu debatu zasjenivši jedan drugog.

Možda smo krivo procijenili namjere s Floride, ali kako god LeBron je ni kriv ni dužan okrenuo pogled na sebe, izguravši i Nasha i Bryanta i Williamsa.

Gdje bi nam bio kraja kada bi i se jedna i druga strana uspjele probiti do velikog finala. Rano je, ali samo si zamislite – Miami vs. Lakers, Kobe 6 ili LeBron 1. Face-to-face, pa da vidimo tko je bolji. Definitivno posljednji mohikanski dvoboj ‘stare garde’ jer nakon toga dolazi nam nova ‘mlada-fina-garda’.

Latest Posts

NE PROPUSTITE