Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Korver izjednačio rekord u tricama u uzastopnim utakmicama

U jučerašnjoj pobjedi Atlanta Hawksa nad Clippersima 107:97 u Atlanti, Kyle Korver je postigao tricu u 89. uzastopnoj utakmici u kojoj je zaigrao čime je izjednačio prijašnji rekord Dana Barrosa iz 1996. godine. Korveru je trebalo samo 30 sekundi igre da pospremi novu tricu te je utakmicu završio sa šest pogođenih trica od devet pokušaja i s ukupna 23 koša (najviše ove sezone). Propustio je prethodne četiri utakmice te je, po vlastitim riječima, bio poprilično nervozan.

“Drago mi je što je završilo. Bilo je to dugo vremensko razdoblje. Mislim da je najsretnija osoba bila moja žena. Nisam bio zabavno društvo kod kuće zadnjih pet dana”, rekao je Korver.

Svoj niz od 89. utakmica je započeo tricom protiv Oklahoma City Thundera 4. studenog 2012. godine. Tijekom ovog niza pogodio je 232 trice od 491 pokušaja uz postotak šuta po 47,3.

Kao što mnoge momčadi žele zaustaviti niz druge momčadi, i Korver priznaje da su obrane postajale sve čvršće prema njemu kako se približavao rekordu. To je i razlog zašto je odmah ispalio tricu čim je ušao u igru: “Samo sam želio što prije završiti s tim. Mnoge momčadi su obratile pozornost na to. U zadnje vrijeme sam teško dolazio do šuteva. Bilo mi je drago da je ušla i da možemo normalno nastaviti s utakmicom.”

U petak protiv Cleveland Cavaliersa Kyle će imati priliku i da nadmaši Barrosa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE