Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Korver postavio rekord, Rocketsi svladali Warriorse

Sinoć je odigrano deset NBA utakmica u kojima smo vidjeli nekoliko vrlo uvjerljivih pobjeda (Blazers, Rockets, Knicks), a odigran je i jedan produžetak u susretu Wizardsa i Bucksa.

Houston je pokazao da je prošla utakmica protiv Phoenixa bila samo loš dan za njih te su sinoć sa 105:83 svladali Golden State Warriorse. Već su u prvoj četvrtini Rocketsi odlučili pokazati koja je bolja momčad na parketu i imali su prednost 31:12, što su do kraja susreta malo po malo povećavali, ne dopuštajući Warriorsima priliku za preokret.

James Harden vodio je pobjedničku momčad s 34 poena i 7 skokova, a odličan je bio i Dwight Howard s 22 poena (12/20 s linije slobodnih bacanja) i 18 skokova. Najbolji kod Warriorsa bio je Stephen Curry s 22 poena, dok je u potpunosti podbacio Klay Thompson upisavši samo pet poena uz slab šut iz igre 2/10.

New York Knicksi prekinuli su niz od sedam domaćih poraza pobjedom nad Orlandom 121:83 i tako nakon prošle pobjede protiv Netsa i ove protiv Magica pokazali da se nadzire izlazak iz krize. Utakmica je bila neizvjesna sve do početka treće četvrtine, kada Knicksi ubacuju u brzinu više i do kraja četvrtine se odvajaju na 20 poena, a do kraja utakmice i do 40 poena razlike.

Razlog bolje igre Knicksa je šut za tri poena, koji je bio na odličnih 50% (17/34). Carmelo Anthony bio je najbolji kod Knicksa s 20 poena i 11 skokova, po 17 poena pridodali su Andrea Bargnani i J.R. Smith, dok je Tim Hardaway ubacio 15 poena. Kod Orlanda možemo istaknuti tek 20 poena Arrona Afflala i 17 poena te 9 skokova Victora Oladipa.

Vodeća momčad Zapada, Portland Trail Blazersi, ponovno su pokazali visoku razinu igre te s pogođenih 17 trica (od 23 pokušaja, 74%) “isprašili” Utah Jazzere rezultatom 130:98. Već nakon prve četvrtine prednost Portlanda iznosila je 17 poena, da bi u trećoj četvrtini, koju su dobili s 40:13 slomili sve nade Ute u preokret. Wesley Matthews ubacio je 24 poena, Damian Lillard 21, a LaMarcus Aldridge 20 uz 15 skokova za pobjednike. Najbolji Jazzer bio je Alec Burks sa 16 poena.

U borbi za vrh Zapada je i Oklahoma, koja je u gostima uspjela svladati New Orleans Pelicanse 109:95. Predvođeni Kevinom Durantom, igrači Thundera započeli su odvajanje od protivnika pred kraj prvog poluvremena i više nisu ispuštali prednost do kraja susreta. Durant je ubacio 29 poena, uz 8 skokova, dok je Russell Westbrook upisao 25 poena. Pelicanse je s 18 poena predvodio Ryan Anderson.

Atlanta Hawksi svladali su na svom terenu Cleveland Cavalierse 108:89, a utakmica će biti zapamćena po tome što je na njoj Kyle Korver postavio novi NBA rekord po broju uzastopnih utakmica u kojima je ubacio barem jednu tricu. Sredinom prve četvrtine pogodio je tricu, što mu je bila 90. uzastopna utakmica s pogođenom barem jednom tricom, te je sada na prvom mjestu u povijesti ostavivši Danu Barrosa iza sebe koji je isto uspio napraviti u 89 utakmica.

Što se tiče utakmice, Hawksi su već nakon prve četvrtine napravili prednost od 17 poena i do kraja su to uspjeli očuvati manje više netaknutim. Al Horford ubacio je 22 poena i uhvatio 9 skokova za pobjednike, Paul Millsap upisao je 16 poena i 14 skokova, dok je Korver pogodio ukupno dvije trice i upisao 10 poena. Jedini raspoloženi kod Cavsa bio je Dion Waiters s 30 poena, dok Kyrie Irving, po prvi puta u karijeri, nije uspio postići niti jedan poen.

Jedini produžetak večeri vidjeli smo u glavnom gradu SAD-a, gdje su gostujući Bucksi svladali Wizardse rezultatom 109:105. Imao je Milwaukee inicijativu tijekom cijelog susreta, no u posljednjoj četvrtini Wizardsi su uspjeli dostići rezultat i ušlo se u neizvjesnu završnicu. 15 sekundi prije kraja regularnog dijela Brandon Knight pogodio je tricu za produžetak, dok je kod Wizardsa posljednji šut imao Chris Singleton, ali nije pogodio. U produžetku su Wizardsi postigli samo tri poena (Trevor Ariza s linije slobodnih bacanja), a tako se ne može dobiti nikoga.

Khris Middleton ubacio je 29 poena za Buckse, 20 poena postigao je Knight, a 19 poena uz 17 skokova učinak je Johna Hensona. Najbolji kod Wizardsa bio je John Wall s 30 poena i 8 asistencija, dok je Trevor Ariza upisao 22 poena i 12 skokova.

U preostalim utakmicama večeri Bobcatsi su sa 105:88 svladali Sixerse uz 20 poena i 8 skokova Jeffa Taylora, Celticsi su bili bolji od Denvera rezultatom 106:98, a vrlo dobru partiju pružio je Jordan Crawford s 22 poena i 8 asistencija. Phoenix Sunsi su sa 106:97 svladali Toronto predvođeni s 25 poena i 11 skokova Markieffa Morrisa, dok su Lakersi u gostima sa 106:100 bili bolji od Kingsa. Lakerse su s po 19 poena predvodili Pau Gasol i Jodie Meeks, dok su kod Kingsa po 20 poena ubacili DeMarcus Cousins i Ben McLemore.

Latest Posts

NE PROPUSTITE