Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Košarkaš Dallasa spavao u svlaèionici i u automobilu

Delonte West vjerojatno je prvi aktivni NBA košarkaš koji je tijekom sezone bio beskuænik. Zbog spleta nesretnih okolnosti dio sezone spavao je u svlaèionici i svom automobilu.

U opširnom razgovoru za Dallas Morning News West je potvrdio i objasnio kako se doveo u tako nezahvalnu situaciju.

Tijekom 2009. godine, dok se vozio na svom motociklu trokotaèu, policija ga je zaustavila u blizini njegova doma u Marylandu, te u kutiji za gitaru pronašla oružje. Pištolji Beretta, Magnum 357 i Remington 870 bili su, èini se, loše skriveni, a nakon priznanja krivnje, kako bi izbjegao zatvorsku kaznu, bio je pod elektronskim nadzorom, te primoran na pohaðanje savjetovanja tijekom uvjetne kazne.

Uz to, nakon samo èetiri mjeseca, West se suoèio s razvodom braka, a za veliki dio problema košarkaš izgovor nalazi u bipolarnom poremeæaju uslijed kojeg èesto mijenja raspoloženja i pada u depresiju.

“Promatrao sam kako mi promièu dobri ugovori, kako gubim dodatke i bonuse, rasli su sudski troškovi, skupi odvjetnici su uzeli svoje, a potom i bivša supruga. Malo po malo potrošio sam svu ušteðevinu. Bio sam prisiljen prodati sva vozila, nakit i praktièki sve što sam posjedovao izuzev kuæe i odjeæe koju sam imao na sebi”, obrazložio je West koji je u košarkaškoj karijeri zaradio preko 14 milijuna dolara.

Pao je toliko nisko da je tijekom lockouta radio u jednoj trgovini namještajem u Marylandu. Nakon pristupanju Mavericksima klub mu je osigurao hotelsku sobu za vrijeme treniranja s momèadi, meðutim nakon poèetka sezone, pravila salary capa onemoguæila su Dallasu da mu i dalje plaæa smještaj.

Pokušao je iznajmiti stan u blizini dvorane, ali zbog visokih cijena ili svojih problema sa zakonom u prošlosti, to mu nije pošlo za rukom. Kada su Mavericski igrali na gostovanjima odsjeo bi u hotelu s momèadi, no po povratku u Dallas bio je prisiljen spavati u American Airlines Centeru ili u garaži istog u vlastitiom kamionetu.

“Kada je vlasnik kluba, gospodin Cuban, saznao za moju situaciju, obavio je par telefonskih poziva i pronašao mi smještaj”, rekao je West koji u Dallasu ima plaæu 854.389 dolara po sezoni, te tri specijalista koji mu pomažu s njegovim bipolarnim poremeæajem.

West je takoðer želio konaèno završiti prièu o navodnoj ljubavnoj aferi s majkom nekadašnjeg suigraèa LeBrona Jamesa, Glorijom, iz vremena kada su obojica igrala za Cleveland.

“Kao prvo, ništa se nije dogodilo i ne znam od kuda takve informacije. Strašno je što su mediji uèinili toj ženi, a da se ne govori kakva dobacivanja u svezi s tim doživljavam gdje god igram. Kakvu to poruku šaljemo mladima kada se ismijavamo s takvim stvarima i teškim osobnim uvredama?”, zakljuèio je West.

Latest Posts

NE PROPUSTITE