Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kovaèiæ: Ne biti prvi izbor drafta kada biraju Clippersi

Nakon što su sa one strane Atlantika objavili da Los Angeles Clippersi neæe moæi raèunati u ovoj sezoni na svoj ovogodišnji prvi izbor drafta, Blakea Griffina, za nekoliko izjava o Griffinu pitali smo i našeg struènog suradnika, Emilia Kovaèiæa koji je imao priliku Blakea pratiti prije poèetka sezone, u ljetnoj ligi u Las Vegasu.

Neugodno me je iznenadilo, naravno. Oèekivao sam da æu ga vidjeti na trenu do kraja sezone kao i svi fanovi NBA“, prokomentirao je proslavljeni zadarski košarkaš na upit o juèernašnoj vijesti koja je preplavile sportske medije.

Ove godine je Blake u Las Vegasu, na veæ prije spomenutom natjecanju ljetne lige, bio imenovan za najboljeg igraèa lige, a 25. listopada kada smo prije poèetka sezone napravili intervjuu sa Emiliom Kovaèiæem, tada je za Blakea izjavio: Blake Griffin ako ne bude imao ozljeda sigurno æe biti novak godine. Fizièki je prava životinja i možemo veæ u startu oèekivati velike stvari od njega.”

Pitanje je hoæe li se Blake moæi maksimalno oporaviti i vratiti na košarkaša parketa kao što je bio primjerice prije službenog poèetka. “Na ovo pitanje je teško odgovoriti jer kad su u pitanju ozljede ni doktori uvijek ne znaju pravu prognozu. Ono što je dobro jest da se radi o mladom igraèu i normalno je za oèekivati da oporavak traje brzo.”, izjavio je Emilio i pojasnio kako usporedba sa Gregom Odenom koji ima sliènu sudbinu, prvi izbor drafta i prepuštavanje prve sezone, nije moguæa: “Usporedbe sa Odenom su nezahvlane jer su drugaciji tipovi igraèa.”

Trebao je to biti NBA draft u znamenju Blakea Griffina i njegovog supertalenta, a trenutno kao potencijalni novak godine je Brandon Jennings iz Bucksa. Uz njega, tu je još jedan organizator igre Tyreke Evans, pa se tako opravdano možemo zapitati, jesu li prva dva izbora Thabeet i Griffin bili promašaj?

“Uzeti Thabeeta i Griffina na draftu nikako ne moze biti greška poglavito kada se uzme njihov potencijal jer su obojica još uvijek neformirani igraèi. Nitko nema kristalnu kuglu da može znati kada æe se netko ozlijediti. Evans i Jennings igraju dobro jer su ranije sazrijeli što je i normalno za bekove. To ne znaèi da dugoroèno gledajuæi Thabeet i Griffin neæe imati uspješne karijere. Na kraju, klubovi uzimaju igraèe po potrebi i ne znam koliko bi Clippersi mijenjali odluku da su i znali kako æe se Griffin ozlijediti. Znajuæi kako su ukleti i da su uzeli Evansa možda bi se i on ozlijedio. Naime, 1988. prvi pick drafta i Clippersa Danny Manning ozlijedio se i propustio veæi dio sezone. 1998. isto im se dogodilo sa prvim pickom drafta Olowokandijem. Desetak godina kasnije evo i sa Griffinom. Poanta je ne biti prvi pick drafta kada Clippersi biraju….”

Latest Posts

NE PROPUSTITE