Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kraj agonije za Cleveland, poraz Spursa

I toj seriji je došao kraj. Košarkaši Clevelanda više ne skupljaju poraze, veæ je njihov niz od èak 26 poraza (najdulji ikada u NBA povijesti) okonèan tijekom petka naveèer.

Cleveland je pobijedio na svom parketu Los Angeles Clipperse 126-119, a za prekid crne serije su morali igrati i dodatnih pet minuta. Posljednji put je Cleveland slavio dalekog 18. prosinca kada su pobijedili New York, a dobili su tek drugu utakmicu u zadnjih 38!

  • Rekorderi dana

  • Koševi: LaMarcus Aldridge (37)
  • Asistencije: Mo Williams (14)
  • Skokovi: Elton Brand (17)
  • Ukradene lopte: Darren Collison (4)
  • Blokade: Nicolas Batum (4)

Na parket se, nakon mjesec dana izbivanja, vratio Mo Williams i to je oèigledno bio jedan od pokretaèa sastava koji je do prošle sezone, predvoðen LeBronom Jamesom, bio stalno u vrhu Istoka. No, danas su druga vremena, a da se serija poraza ne nastavi potrudio se baš Williams koji je šest sekundi prije kraja postigao koš za 110-110. U zadnjem napadu osnovnog dijela utakmice Hickson je blokirao šut Barona Davisa i tako sprijeèio novu Clevelandovu traumu.

U produžetku je Gibson zabio èak devet poena, a sjajno su nastavili igrati Jamison (35 poena, devet skokova), Williams (17 poena i 14 asistencija) i Hickson (27 poena, 14 skokova i 4 blokade) za pobjedu Clevelanda koju su navijaèi doèekali u deliriju.

San Antonio je još jedina momèad koja nema dvoznamenkasti broj poraza (trenutaèno imaju devet). No, tome ih je u petak približila Philadelphia koja ih je svladala na svom parketu 77-71. Inaèe, trenutaèno je San Antonio na duljem boravku izvan svoje dvorane, pa se mogu oèekivati novi veliki izazovi za njih. Najbolji je u pobjedi Philadelphije bio Jrue Holiday sa 27 poena.

Utah je odigrala prvu utakmicu bez trenera Jerryja Sloana nakon 23 sezone i svi su se u dvorani tijekom petka naveèer osjeæali èudno. Iskoristio je to Phoenix koji je pobijedio 95-83 i tako došao do šestog uspjeha u zadnjih sedam utakmica. Phoenix ima omjer 26-25 i pozitivan je u omjeru prvi put nakon poèetka prosinca.

Osmu pobjedu zaredom su ostvarili košarkaši Miamija svladavši u gostima Detroit 106-92. Možemo govoriti da su se tijekom utakmice u Detroitu sasvim lijepo zabavljali Dwyane Wade (24 poena, osam skokova i sedam asistencija) i LeBron James (16 poena, osam skokova i 10 asistencija).

U dvije veèeri zaredom su Lakersi ostvarili dvije vrijedne pobjede po Istoku. Nakon slavlja u Bostonu trijumfirali su i u Madison Sqaure Gardenu pobijedivši New York 113-96. Prvake je predvodio Kobe Bryant sa 33 poena i 10 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE