Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kraj regularne sezone, Wade u mirovinu triple doubleom

Stigli smo i do posljednje ovosezonske NBA noći, barem kada je u pitanju regularni dio najjače košarkaške lige na svijetu.

Glavno pitanje večeri bilo je koja će momčad Istočne konferencije kao osma ući u doigravanje, pošto se sedam sudionika znalo još prije zadnjih susreta. Sezonu će produžiti ‘Detroit Pistonsi’ nakon očekivane pobjede u New Yorku nad slabašnim ‘Knicksima’, dok su ‘Charlotte Hornetsi’ domaćim porazom od ‘Orlando Magica’ zaključili sezonu 2018/2019. ‘Hornetsima’ i njihovom lideru Kembi Walkeru koji je noćas postigao 43 poena, nije pomogla ni činjenica da su tijekom sezone bili bolji od ‘Pistonsa’ – četiri puta. Terrence Ross bio je najbolji igrač ‘Magica’ sa 35 poena (trice 6/10), dok su u susretu odigranom u ‘Madisonu’ najviše koševa ubacili Luke Kennard (27p) za ‘Pistonse’, te John Jenkins (16) za ‘Knickse’. MARIO HEZONJA je utakmicu počeo u petorci, a završio bez ijednog ubačenog poena za 21 minutu igre. Šutirao je 0/3 i imao 6 izgubljenih lopti kojima je pridodao 3 osvojene, 3 skoka i 4 asistencije.

‘Pacersi’ će nastaviti sezonu serijom protiv ‘Boston Celticsa’, a njen osnovni dio zaključili su tijesnom pobjedom u Atlanti. U utakmici velikog broja poena BOJAN BOGDANOVIĆ, kao ni ostali vodeći igrači ‘Pacersa’, nije sudjelovao, a priliku je najbolje iskoristio T.J. Leaf koji je uz 28 poena uhvatio 10 lopti. Trae Young (5s-11a) i Taurean Prince predvodili su ‘Jastrebove’ sa po 23 poena. Evo dramatične završnice ovog susreta: https://www.youtube.com/watch?v=Pyq5YIpZnhI.

‘Miami’ se jučer emotivno potpuno ispraznio, što zbog ispadanja iz doigravanja, što zbog oproštaja Dwyanea Wadea od domaće publike, pa na gostovanju kod ‘nabrijanih’ domaćina iz Brooklyna nisu imali što tražiti, pogotovo što je ‘Netsima’ pobjeda donosila šesto mjesto i izbjegavanje ‘Bucksa’ i ‘Raptorsa’. Međutim, ‘prazan’ nije bio i Dwyane Wade koji je u svojoj posljednjoj NBA utakmici ostvario peti ‘triple-double’ (25p-11s-10a) okončavši sjajnu karijeru na najbolji mogući način. Istina, dobro se i pomučio, jer ispucao je čak 28 lopti (10/28, trice 3/13).

PAROVI DOIGRAVANJA ISTOČNE KONFERENCIJE: MILWAUKEE – DETROIT, TORONTO – ORLANDO, PHILADELPHIA – BROOKLYN, BOSTON – INDIANA

Utakmice između ‘Memphisa’ i ‘Golden Statea’, te ‘Philadelphije’ i ‘Chicaga’, osim međusobnog prestiža nisu donosile ništa važnog. U pobjedama ‘Grizzliesa’ i ‘Sixersa’ daleko najboljim pojedincem ovih košarkaških revija pokazao se ‘Memphisov’ ‘rookie’ Jevon Carter (32p) koji je pogodio 8 trica iz 12 pokušaja ubacivši aktualnim prvacima ukupno 32 poena.

‘Oklahoma’ protiv ‘Bucksa’ u Milwaukeeju, a ‘Spursi’ u svom San Antoniju protiv ‘Dallas Mavericksa’ tražili su bijeg sa osmog mjesta koje u doigravanju donosi rat protiv ‘Ratnika’, a do pobjeda su stigli jedni i drugi. ‘Thunder’ je bez Paula Georga svladao ‘Buckse’ (Tim Frazier 29p-6s-13a) koji su odmarali većinu najboljih igrača, a najzaslužniji za važnu pobjedu bili su Russell Westbrook sa novim ‘trostruko-dvostrukim’ učinkom (15p-11s-17a) i večeras sjajni Nijemac Dennis Schroder koji je u 32 poena ugradio 8 od 15 ispucanih trica.

‘Spursi’ (LaMarcus Aldridge 34p-16s) su bez problema slavili protiv ‘Mavericksa’, a gledatelji u ‘AT&T Centeru’ imali su čast biti posljednji koji su ispratili velikog Dirka Nowitzkog u mirovinu. I napravili su to na način dostojan velike košarkaške sredine, a Nijemac nije mogao zaustaviti suze: https://www.youtube.com/watch?v=RRzdabvpM2M. Nowitzki je susret počeo u petorci, a završio ga kao najučinkovitiji igrača ‘Mavsa’ sa 20 poena i 10 skokova.

‘Nuggetsi’ su u Denveru teškom mukom svladali ‘Vukove’ iz Minnesote (Andrew Wiggins 25p) za koje je DARIO ŠARIĆ u 29 minuta igre ubacio 11 poena, uz 7 skokova i 3 asistencije, ali i uz ponovno loš šut (4/13, trice 0/5). Prvo ime susreta bio je srpski centar Nikola Jokić sa 29 koševa i 14 skokova.

Namučili su se i ‘Blazersi’ protiv ‘Sacramento Kingsa’ (Marvin Bagley III 20p-9s), i to na svom terenu u Portlandu, a do pobjede su stigli zahvaljujući velikom preokretu u posljednjoj četvrtini koju su dobili sa 20 razlike za konačnih ‘plus 5’. Najraspoloženiji od samo šest domaćih igrača koji su ulazili u igru, bio je Anfernee Simons sa 37 poena (trice 7/11).

Službeni kraj regularne NBA sezone označen je u Los Angelesu gdje su ‘Clippersi’ (Montrezl Harrell 24p) tek nakon produžetka uspjeli svladati ‘Utah Jazz’ za koji je ‘rookie’ Grayson Allen ubacio rekord karijere od 40 poena, dok je u redovima domaćih najbolji igrač bio hrvatski reprezentativac IVICA ZUBAC koji je postigao 22 poena uz sjajnu realizaciju (10/13, bacanja 2/2), uhvatio 11 lopti te podijelio 2 asistencije i 3 blokade: https://www.youtube.com/watch?v=IQkDUU3mDJ0.

PAROVI DOIGRAVANJA – ZAPAD: GOLDEN STATE – CLIPPERS, DENVER – SAN ANTONIO, PORTLAND – OKLAHOMA, HOUSTON – UTAH

 

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE