Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kraj sezone za Andersona Varejaoa

Ponajbolji igrač Cleveland Cavaliersa, Brazilac Anderson Varejao, danas je objavio kako je ova NBA sezona za njega završena, a samim time i nade Cavaliersa za plasmanom iznad dna ljestvice Istoka.

Varejao se ozlijedio 10. siječnja u utakmici protiv Toronto Raptorsa, a zbog puknuća mišića noge znalo se da ga neće biti na parketu dulje vrijeme jer je ozljeda odmah zahtijevala operaciju. Ipak, navijači Cavaliersa nadali su se da će se vratiti na parket ove sezone, a danas su saznali da se takvo što neće dogoditi jer se njegova situacija pogoršala.

Naime, u desnom plućnom krilu sjajnog brazilskog centra razvio se krvni ugrušak koji zahtjeva barem tri mjeseca terapije tijekom kojih se Varejao ne smije baviti sportom. Nakon toga također je potrebno određeno vrijeme prije nego se može vratiti intenzivnijim aktivnostima, a kada se sve zbroji, regularni dio sezone već će izmaknuti.

Ove je sezone Varejao igrao na All-Star razini te je tijekom 25 utakmica prosječno bilježio 14,1 poen i 14,4 skokova, najviše u NBA ligi trenutno. Da se nije ozlijedio sigurno bi zaradio nastup na All-Star utakmici, a vjerojatno bi i Cavaliersi imali bolji omjer od trenutnih 10-32.

Ovime se nastavljaju problemi s ozljedama Varejaoa te već treću sezonu zaredom mora prije vremena okončati svoje nastupe. Prošle je sezone odigrao 25 utakmica (jednako kao i ove), a sezonu prije je uspio odigrati 31 utakmicu. Kada je na parketu sjajno igra, ali na žalost po Cleveland, to nije često. Cavaliersi će ponovno biti pri dnu NBA lige ove sezone, što bi im moglo donijeti visoki izbor na draftu te im opet ostaje nada u sljedeću sezonu, da će izbor na draftu biti pogodak, da će svi ostati zdravi i da će njihovi mladići napredovati te da će ekipa biti među konkurentima za doigravanje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE