Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kraj sezone za Derricka Rosea

Najveća zvijezda Chicago Bullsa, nesretni Derrick Rose danas je operirao ozlijeđeno desno koljeno te se odlučio na vrstu operacije zbog koje će propustiti ostatak ove sezone.

Kao što vjerojatno svi znaju, Rose je propustio cijelu prošlu sezonu zbog operacije lijevog koljena, a ove je sezone odigrao samo 10 utakmica prije nego je ozlijedio drugo koljeno. U utakmici protiv Portlanda lijeno koljeno je “propalo”, a magnetska rezonanca pokazala je puknuće meniskusa.

Rose je imao dvije opcije – prva je bila uklanjanje oštećenih dijelova meniska, što bi značilo da bi se na parket mogao vratiti za dva mjeseca, ali da bi njegovo dugoročno zdravlje i stanje s koljenima bilo ozbiljno ugroženo, a ipak se odlučio na drugu, dugoročno bolju, opciju – popravak oštećenog meniska, što znači da ga čeka rehabilitacija od oko 6 mjeseci, odnosno propuštanje i cijele ove NBA sezone.

Velik je ovo udarac za ambicije Bullsa koji su se nadali sjajnoj obrani po kojoj su poznati nadograditi napadački talent Rosea što bi bilo dovoljno za napad i na naslov prvaka, ali ponovno se ozljeda ispriječila i njihovi planovi su ponovno stavljeni na čekanje. Kako će ekipa izgledati sljedeće sezone možemo samo nagađati budući da Luolu Dengu ističe ugovor nakon ove sezone i moguće je da će ga čelnici ekipe odlučiti razmijeniti s ciljem osnaživanja momčadi za budućnost, odnosno za vrijeme kada se Rose ponovno vrati na parket.

Rose je za sezonu 2010/11 dobio nagradu za najkorisnijeg igrača lige i s 22 godine postao najmlađi igrač kojemu je to pošlo za rukom, ali tada su počeli njegovi problemi s ozljedama te će nakon isteka ove sezone propustiti čak 181 od 230 utakmica koje je mogao igrati od početka sezone 2011/12. Naravno, odmah se javlja i pitanje kako će izgledati nakon povratka od još jedne teško ozljede te hoće li više ikada biti onaj igrač kakav je bio kada je osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača sezone. Navijači Bullsa se nadaju da je to moguće, Rose će sigurno napraviti sve što je moguće kako bi se vratio potpuno spreman, no hoće li njegova koljena to dopustiti, ostaje na pričekamo i vidimo.

Latest Posts

NE PROPUSTITE