Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kraj sezone za Rajona Ronda

Rendgenske snimke su potvrdile najveće strahove navijača Boston Celticsa – Rajon Rondo je potrgao prednje križne ligamente desnog koljena je neće nastupiti do kraja sezone.

Vijesti su došle tijekom utakmice u kojoj se Ray Allen po prvi puta vratio u Boston nakon što je na ljeto potpisao za Miami Heat. Kako je ta utakmica završila i Boston je odnio pobjedu, pitanja oko ozljede i o tome kako će Boston postupiti dalje će puniti naslovnice sljedećih dana.

Ozljeda je uslijedila tijekom utakmice koju je Boston igrao protiv Hawksa u petak, no tada se mislilo da je ozljeda blaže prirode. Nažalost, tome nije tako, i nakon operacije Ronda će čekati višemjesečna rehabilitacija.

Iako Celticsi igraju slabo u napadu ove sezone, Rondo je opet bio double-double “mašina”, uz prosjeke od 13,7 koševa, 5,6 skokova i 11,1 asistencija po utakmici. Osim toga, izabran je za početnu petorku za All-Star utakmicu ove sezone. Budući da neće moći nastupiti na smotri najboljih (najpopularnijih) košarkaša, komesar lige David Stern odredit će igrača koji će zauzeti Rondovo mjesto.

Sada kada je jesno da ga neće biti duže vrijeme, bit će zanimljivo vidjeti koje će poteze Boston povući da nadomjesti izostanak svoj ponajboljeg igrača. Vrlo je lako moguće da će Celticsi zbog ove ozljede i općenito loše igre biti prisiljeni krenuti u rebuilding, jer će vrlo teško uopće izboriti doigravanje bez Ronda, a kamoli postići neki veći rezultat.

Latest Posts

NE PROPUSTITE