Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kraj snova za LeBronov Cleveland

Boston Celticsi igrat æe konferencijski finale doigravanja Istoène konferencije NBA lige protiv Orlando Magica. Cleveland Cavaliersi zakljuèili su sezonu.

U šestoj utakmici polufinala Istoka Boston je upisao i èetvrtu pobjedu protiv LeBrona Jamesa i ostalih, te tako momèad s najboljim omjerom pobjeda i poraza u osnovnom dijelu lige (61-21) poslalo na preuranjeni godišnji odmor sa zebnjom što donosi sutra.

Bilo je 94-85 u možda i posljednjoj utakmici Jamesa u dresu Cavaliersa. Upitno je, naime, hoæe li ponajbolji košarkaš današnjice i sljedeæe sezone pokušati lov na naslov ostvariti s klubom iz Clevelanda ili se staviti na tržište i gledati koji mu klub može ponuditi najbolje uvjete za NBA prsten.

“Iznenaðen sam što je serija došla svojem kraju. Prijatelj mi je rekao da na putu do ostvarenja sna stoje mnoge noæne more. Tako se sada osjeæam” izjavio je po ispadanju James koji je ostvario šesti triple-double uèinak kroz utakmice doigravanja.

Devet izgubljenih lopti pokvarilo je sjajnu statistiku voða Cavsa koji je na sve naèine pokušavao održati svoju momèad u playoffu. Postigao je 27 poena uz 19 skokova i 10 asistencija.

“Rekao sam mu neka digne glavu visoko i podsjetio ga da sam i ja bio ondje. Dodao sam da ga oèekuje iznimno uspješna buduænost i da sve odluke donese iskljuèivo razmišljajuæi što je za njega i njegovu obitelj najbolje” kazao je, ono što je rekao Jamesu, medijima Kevin Garnett, koji je desetak godina bio Minnesotina zvijezda bez naslova prije no što je stigao u Boston i 2008. uzeo svoj prvi, a klubu donio 17. prsten prvaka.

U ovoj je utakmici Garnett ubacio 22 poena i uhvatio 12 lopti, te se uz Rajona Ronda (21 koš, 12 asistencija) prometnuo u junaka susreta.

Rezultati:

Istok

Boston – Cleveland 94-85  (4-2)
(Rondo 21p, 12a, 4il, 5ol, Garnett 22p, 12s / James 27p, 19s, 10a, 9il)

Latest Posts

NE PROPUSTITE