Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kraljevstvo za superstara i – loše rezultate?!

Kad je izvjesni igraè ljetos donio svoje talente na South Beach, svi su bili složni – ako novokomponirana floridska momèad odigra i na 80% svojih moguænosti, nitko joj neæe biti blizu, makar u regularnoj sezoni. Koliko su takva predviðanja na klimavim nogama, ove sezone smo vidjeli mnogo, mnogo puta. Ispod 10% šuta prilikom izjednaèenih utakmica u zadnjih nekoliko minuta posljednje èetvrtine, porazi od veæine momèadi koja ima vrhunskog organizatora igre ili, pak, sama èinjenica da se prvo mjesto u konferenciji èini kao sanak pusti, samo su neki od indikatora toga da se košarka ipak igra na parketu, a ne na papiru.

Prije mjesec dana, netom prije isteka roka za trade, bili smo svjedoci nove glomazne razmjene igraèa. Kad u ionako relativno jaku ekipu dovedete Carmela Anthonyja, a odliènog beka zamijenite još boljim, vjerojatno oèekujete rezultatsku rapsodiju. Da situacija u Miamiju nije sluèajna, štoviše, da je možda i oèekivanija nego što smo mislili, potvrdilo se i u Madison Square Gardenu.

Denver, tim koji je proteklih 7 i pol sezona živio na leðima momka iz Brooklyna, nakon njegova odlaska, bilježi fantastiène rezultate. Preporoðeni J.R. Smith, veæom minutažom motiviran Ty Lawson, igraju možda i najbolju košarku karijere. Uz to, Wilson Chandler i Danilo Gallinari pokazuju sav raskoš talenta i, uz trenutno ozlijeðenog Feltona, uspjeli su instantno oživjeti nade navijaèa Nuggetsa u dobru buduænost.

New York je, s Anthonyjem, i to, pazite, sasvim zdravim Anthonyjem, poslije tradea ostvario skor od 7 pobjeda i 9 poraza. Denver je, pak, s druge strane, izborio 10 pobjeda i samo 4 poraza. Dovoljno za zakljuèak? Možda. Teško je analizu raditi nakon samo mjesec dana, ali, jedno je sigurno – momèad nakrcana zvijezdama nije garancija uspjeha. Ok, Amar’e i Melo ipak sami nemaju zvjezdanu razinu kakvu ima trio Miamija, ali, pobogu, ta bi ekipa, na spomenutom papiru, trebala pregaziti veæinu ekipa od kojih je izgubila. Dati kraljevstvo za superstara, a zatim utonuti u rezultatsku krizu ne èini se kao idealan scenarij.

Ono èemu bismo se mogli nadati, jest bolja igra Knicksa do kraja regularne sezone i njihova 6. pozicija u konferenciji. Susret 5 All-Star igraèa u prvoj rundi doigravanja, èarolija košarke, demonstracija vještine… Ma dajte, komu prodajemo maglu. Ako se èudo ne dogodi, a, usprskos motu „Where amazing happens“, ona koja nisu produkcija masovne histerije, rijetko se dogaðaju, vidjet æemo sudar dvije ekipe u kojoj se lopta carini, playbook ne postoji, a obrana je stvar inspiracije. Iako mnogi vole Wadea, LeBrona ili Mela, štoviše, i sam sam jedan od njih, teško je vjerovati da ih, barem prema sadašnjem stanju stvari, Boston ili Chicago neæe razbiti u drugoj rundi.

Naslov kaže, „loše rezultate“. Budimo realni, Clippersi ili Timberwolvesi bi ubili za 8. mjesto u konferenciji, a kamoli nešto više. No, od vrhunskih rostera, oèekuju se vrhunski rezultati. Nakon završetka sezone, èeka nas ista prièa. Ludilo Free Agencyja, Dream Teamovi koji æe pregaziti sve pred sobom i osvojit æe 10 prstenova zaredom…a tad æe poèeti utakmice.

Latest Posts

NE PROPUSTITE