Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kratka povijest rivalstva Warriorsa i Clippersa

Sve je započelo prije tri godine. Warriorsi nisu bili ni blizu naslova i najbolje momčadi lige, a Clippersi su dovođenjem Chris Paula imali sigurnu playoff budućnost.

”Kada su nas Warriorsi prvi put svladali kod kuće u Staples Centru, čovjek bi rekao da su osvojili NBA titulu”, rekao je Chris Paul.

Nakon tog susreta, ova dvije momčadi su razvile daleko najzabavnije rivalstvo lige, kojem je trener Clippersa Doc Rivers nadodao soli prije starta ove sezone kada je rekao da su Warriorsi ”sretno” stigli do titule. Naravno da je u jednom od idućih razgovora rekao da za svaku titulu treba sreća, ali prijašnja izjava je bila dovoljna da uzburka duhove.

Iako je titula Warriorsima dala veliku prednost, momčad iz Oaklanda sigurno nije zaboravila doigravanje 2014. godine kada su ih Clippersi svladali 4-3 u fantastičnoj seriji prve runde doigravanja.

2/1/2013

Jedan od highlightova rivalstva je susret odigran početkom 2013. godine i Griffinova trica iz kuta koja je pogodila kraj table, nakon čega je klupa Warriorsa pošteno izrugala mladog Blakea. Minut prije toga Festus Ezeli, back-up centar Warriorsa, je faulirao Griffina pri pokušaju zakucavanja. Griffin je, u svom poznatom stilu, odglumio i sasuo se po parketu. Tadašnji trener Golden Statea Mark Jackson nakon susreta je bacio zanimljiv komentar.

21/1/2013

Niti tri tjedna nakon pobjede Warriorsa u Oracle Areni, Clippersi su ponovno stigli na gostovanje mrskom rivalu. Ovoga puta zaiskrilo je između Jordana i Greena nakon hack-a-faula s kojim DeAndre nije bio pretjerano zadovoljan. Warriorsi su stigli do pobjede (106:99), a nakon susreta Jamal Crawford je rekao sljedeće: ”Oni su mlada momčad koja napreduje, ali nama je cilj igranje u lipnju. Ne kažem da njima nije, ali mi imamo veće ciljeve od slavljenja svega.” (Zanimljivo, dvije godine nakon Warriorsi su prvaci, a Clippersi nisu stigli do tada željenog finala.)

31/10/2013

Susret u kojem su se verbalno zakačili trener Warriorsa Mark Jackson i Blake Griffin. DeAndre Jordan i Andrew Bogut su gurkanjem skoro doveli do masovne tučnjave nakon čega je bijesni centar Clippersa, kojeg očito nije teško iznervirati, pozvivao Boguta da se obračunaju. Warriorsi su i ovaj susret slavili rezultatom 126:115. Paul je nakon susreta rekao: ”Ove dvije momčadi se jednostavno ne podnose, tako je kako je.”

25/12/2013

U ovom trenutku se već znalo da će u svakom novom okršaju ove dvije ekipe biti sukoba. Ovo puta, gdje ćeš drugo nego na Božić, su isključeni Green i Griffin. Prvi je platio Green koji je laktarenjem Griffina zaradio hlađenje, da bi malo poslije Griffin u sukobu s Bogutom zaradio drugu tehničku i hladan tuš.

”Ako pogledate bolje, nisam napravio ništa da zaradim isključenje. To je bila kukavička košarka.”, rekao je Griffin nakon susreta.

Šećer na kraju je bila tučnjava Chrisa Paula i Andrewa Boguta na samom kraju utakmice (Warriorsi su ponovno slavili 105:103).

U sljedeće dvije godine dogodila se nezaboravna playoff serija, Griffinovo polijevanje vodom navijača Warriorsa, jezik u lice Blakeu Griffinu od strane Draymonda Greena nakon pogođene trice, naguravanje Jonesa i ubojiti pogled Greena, a ne smijemo zaboraviti i dvije majstorije Curryja (bogovska trica i poigravanje s Chrisom Paulom). Što nas čeka večeras samo dragi Bog zna, ali ako volite sport i NBA košarku, ostanite budni do 04:30 ujutro (prokleti Zapad) i pogledajte jednu od iščekivanijih utakmica sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE