Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kratki intervju: Gregg Popovich

Tijekom šuterskog treninga u srijedu ujutro, veliki trener se u kratkom razgovoru objavljenom na blogu mysanantonio osvrnuo na Kawhija Leonarda i njegove sjajne igre na početku sezone.

Leonard je odigrao sjajno na oba kraja terena ove sezone. Koji je sljedeći korak u njegovom razvoju?

Popovich: U ovom trenutku samo pokušava shvatiti što činiti kad su protivnici posvećeni posebno njemu. Sad ga udvajaju. To je potpuno druga igra. Tako da gledamo snimke Barkleya i Jordana i proučavamo kako su oni reagirali u tim situacijama. Oni su bili odlični u navlačenju protivnika. Našli bi se u situacijama gdje su točno znali koji im je idući potez. Trenutno uči kad treba zabiti, kad je u gužvi, kad nije u gužvi i kad treba popustiti. Uči donositi prave odluke, to je dio igre na kojemu posebno radimo.

Već igra na oba kraja terena, što je prilično spektakularno. Nema puno igrača u ligi koji dominiraju na oba kraja. Dobri su igrači, ali većinom napadački. Oni ne rade ono što Kawhi radi.

Ima li uopće prostora za napredak u obrambenom dijelu?

Popovich: Ne znam bih li to nazvao napretkom, ali njegov cilj je zadržati sadašnju razinu. Ne želi postati sjajan u napadu i zaboraviti na obranu. Ono što tražimo od njega su prvenstveno obrana i skok. Za sada mu je to prioritet. Pomalo mu to otvara prostor u napadu.

Brine li vas velika potrošnja energije uzrokovana tako svestranom igrom?

Popovich: Treba se zapitati koliko dobar igrač želi biti. Ima sposobnost raditi ono što je Michael Jordan radio na oba kraja terena. Ne želim reći da je on Michael Jordan, ali Michael je igrao jednako dobro na oba kraja. Kobe radi isto to kada želi. Kad pomislite na najbolje igrače u ligi, oni ne igraju u oba smjera. Kawhi želi tako igrati i radi na tome svaki dan. Naši treneri Chip Engelland i Chad Forcier ga sjajno razvijaju. Naporno radi. Sad ga koristimo u picku, tako da mu mogu dati loptu kao što to radimo s Ginobilijem.

Nakon što je postao MVP finala prije dvije godine, vjerojatno je očekivao kako je produžetak ugovora obična formalnost. Kako je primio što je morao čekati do idućeg ljeta?

Popovich: Vjerovao nam je. Mi mislimo kako sve ide svojim normalnim tijekom. Mislim kako je i on to shvatio, kao i njegov agent. Zna našu povijest.

Vjerojatno vas nije briga razgovara li s medijima, ali pokazao je napredak i u tome. Je li to dijelom zbog toga što se priviknuo na ovu situaciju u kojoj se nalazi?

Popovich: On samo želi naći svoje mjesto u svijetu. Mlad je dečko. Prvih godinu-dvije živio je s majkom. Jako je blizak s obitelji. Nije svjetski čovjek u smislu putovanja i iskustava. Tih je tip, poput Duncana. Ali s vremenom, oslobodio se uz ostale igrače. Humor je jako važan za naš program. Gnjavili smo ga oko toga. Polako je počeo razgovarati s ostalima sve više. Inteligentan je mladić, samo ne govori puno.

Latest Posts

NE PROPUSTITE