Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kratki intervju s Damjanom Rudežom

Nakon svoje prve sezone u NBA ligi, u dresu Indiana Pacersa, naš Damjan Rudež je ovo ljeto preselio u Minneapolis, odnosno u Minnesotu Timberwolvese. U ovom tekstu donosimo kratak intervju Kylea Rattkea s Rudežom.

Kyle: Novi ste igrač u Minnesoti i ovo vam je tek druga sezona u NBA ligi. Za navijače koji ne znaju za vas, što vi pridonosite ekipi?

Damjan: Timski sam igrač. Volim razigravati suigrače i šuter sam. Primarno šuter. Mislim da je moj šut za tri poena moja najveća kvaliteta i to je nešto s čime se nadam da ću pomoći ekipi.

Kyle: Da li mislite da će vas to odvojiti od ostalih krila u ekipi, da ćete zbog toga dobiti veću minutažu u ekipi koja ima puno kvalitetnih krilnih igrača?

Damjan: Nadam se. Znam svoje prednosti i mane i našao sam svoje utočište posljednjih nekoliko godina. Znam što mogu pridonijeti ekipi. Ali da, nadam se da će mi to pomoći u dobivanju veće minutaže.

Kyle: Prošao si skoro istu stvar prošle sezone, kao što sada prolazi Nemanja Bjelica. Ti nisi bio 20-godišnji rookie, nego 28-godišnji. Da li misliš da ćeš moći pomoći Nemanji tijekom njegove prve sezone u NBA ligi?

Damjan: Naravno, ali i on ima puno iskustva, obojica smo igrali skoro 10 godina u Europi na visokom nivou i ovdje isto moraš ispunjavati zahtjeve svakodnevnog profesionalizma na visokom nivou. Siguran sam da će njegova tranzicija biti laka kao što je moja bila. I nadam se da će imati odličnu godinu za nas.

Rudež je u Indiani prošle sezone igrao u prosjeku 15 minuta po utakmici, te imao 4,8 poena, uz 40 3P%. I mi se također nadamo da će se Rudež izboriti za svoje minute u Minnesoti, iako je ekipa vrlo talentirana i mlada.

Latest Posts

NE PROPUSTITE