Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kratki osvrt na All-Star petorke

Kao i svake godine bliži nam se najuzbudljivija utakmica na cijelom NBA kalendaru. Poslastica svim fanovima košarke – All-Star utakmica. Napravit ćemo kratak osvrt na samu utakmicu te na početne petorke.

Ukupno 65. All-Star utakmica će se održati 14. Veljače u Air Canada Centru u Torontu. To je ujedno i prva koja će se održati izvan granica Sjedinjenih Američkih Država. Ta utakmica će nam donijeti okršaj najtalentiranijih igrača istočne i zapadne konferencije. Treneri koji su odabrani Gregg Popovich (Zapad) i Tyronn Lue (Istok)

ISTOK

Krenut ćemo od Istoka. Prvi koji se našao u startnoj petorci jest Kyle Lowry, playmaker koji trenutno igra za Toronto Raptorse. Njegovu tekuću sezonu su obilježili jako dobri nastupi. Ove sezone je zabilježio 20,8 koševa s 42% iz igre, 6,2 asistencije i impresivne 2,3 ukradene lopte po utakmici. Ovo je druga sezona zaredom kako je dospio u prvu postavu na All-Star utakmici, što je sasvim zasluženo.

Sljedeći na listi je Dwyane Wade. Ovaj već poprilično iskusni (da ne kažemo stari) igrač Miami Heata je imao dobru sezonu s 18,7 koševa (45%) i 4,7 asistencija. Očito je da su Wadeove najbolje godine prošle jer te brojke nisu tako impresivne kao nekad. Uzrok tomu je to što Wade ima 34 godine na leđima pa je zbog tog izgubio korak, a šut izvana mu je jako slab 0,2 trice po utakmici. Ipak, Wade se uspijeva snaći na terenu i još uvijek može prirediti fantastičnu predstavu.

Na redu je Carmelo Anthony. Anthony je bio jedna od rijetkih svijetlih točki u sezoni Knicksa, koji se ponovo muče. Omjer im je 23-28 što ih stavlja na 11. mjesto u Istočnoj konferenciji. Melo je ove sezone zabilježio 21,2 koša s 42% iz igre za dva, 7,7 skokova i 4,1 asistencijom. Brojevi su se povećali u odnosu na prošlu sezonu no to se nažalost ne pokazuje dovoljno da dovede Knickse bar do playoffa.

Pretposljednji igrač u startnoj petorci je Paul George. Ovo mu je prva sezona otkako se oporavio od stravične ozljede noge. Na sreću ta ozljeda nije previše utjecala na Georgea jer je on nastavio istim tempom kao i prije što pokazuju impresivne brojke. 23.2 koša s 40%, 7,1 skok te 3,9 asistencija po utakmici. Georgea neki smatraju najboljim two way igračem u ligi. Sa samo 25 godina on će to, ako već nije, zasigurno postati.

Posljednji na listi startera se nalazi LeBron James. Igrač o kojem se ne mora puno reći. On je tip igrača koji može sve. Predvodnik je Clevelanda koji se nalazi na prvom mjestu u Istočnoj konferenciji. S 24,9 koševa i vrtoglavih 50% iz igre te 7,2 skoka i 6,4 asistencije po utakmici on nastavlja dominirati NBA ligom.

Ostatak ekipe tj. rezerve istoka su: Andre Drummond, Jimmy Butler, DeMar DeRozan, Paul Millsap, Chris Bosh (mijenja ga centar Hawksa Al Horford), John Wall i Isaiah Thomas.

ZAPAD

Sa Zapada nam prvi stiže Stephen Curry. Ovaj nevjerojatno talentirani igrač Golden State Warriorsa igra zapanjujuće dobro. Prošlogodišnji MVP je prvi na listi strijelaca u NBA ligi sa 29.8 koševa i čak 51% učinkom iz igre. Šut izvana mu je nevjerojatan, 5/11 za tri u prosjeku. Warriorsi su ove sezone postavili NBA rekord za najviše uzastopnih pobjeda na otvaranju sezone (imali su omjer 24-0 prije no što su izgubili od Bucksa). Ako ovako nastave igrati smiješi im se još jedna NBA titula.

Drugi po redu je Russell Westbrook. Čovjek koji ove sezone reda triple double učinke bez problema. Fascinantan igrač koji predvodi ligu s ukradenim loptama po utakmici (2,4), a uz to još i 24 koša, 10 asistencija i čak 7.6 skokova.

Sljedeći na listi je Kobe Bryant. Možda nije imao najbolju sezonu. Možda to nije onaj Kobe koji može zabiti 81 koš u jednoj utakmici, ali jedno je sigurno – ovaj čovjek je legenda. Ovo će mu biti 18. put (a i posljednji) kako se našao u startnoj postavi na All-Star utakmici. Na drugu stranu Kobe neće svoju posljednju sezonu pamtiti kao dobru jer se njegovi Lakersi nalaze na dnu zapadne konferencije s omjerom 10-41. Kobe pridonosi sa svojih 16,4 koša po utakmici što i nije loše za čovjeka kojemu je 37.

Na redu je Kevin Durant. On je, uz Westbrooka, najbitniji Oklahomin igrač. Trenutno je na 27,4 koša treći najbolji strijelac u ligi, a s 8 skokova i 4,5 asistencije po utakmici te 50% uspješnosti šuta pokazuje da je jedan od najboljih košarkaša svijeta. S takvim Durantom i Westbrookom Oklahoma predstavlja prijetnju svakoj ekipi na koju naiđu.

Posljednji na ovoj listi je Kawhi Leonard. Krilo San Antonio Spursa se posebno ističe svojim defenzivnim vještinama, no ne treba zanemariti napad. Zabija 20 koševa po utakmici od toga 2 trice. S 50% za dva, a 48% za tri pokazuje kako se jako dobro uklapa u igru San Antonia koji nastoje uvijek odigrati još jedno dodavanje i naći čovjeka u boljoj poziciji, a sa samo 24 godine može postati, za koju godinu, i vođe te ekipe.

U rezervama se nalaze: Draymond Green, Klay Thompson, James Harden, Chris Paul, Anthony Davids, DeMarcus Cousins i LaMarcus Aldridge.

U ovoj utakmici igrači se ne trude igrati dobro u obrani pa su akcije i koševi od kojih vam zastane dah osigurani. Sada sve što nam preostaje je čekanje i na kraju uživanje u tom spektaklu namijenjenom upravo nama – ljubiteljima NBA lige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE