Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kratki osvrt: Zakulisne igre u Clevelandu

Kada sam jučer saznao da je Tristan Thompson odbio četverogodišnji ugovor Cavaliersa u vrijednosti od 13 milijuna dolara po sezoni, prvo što sam pomislio je da bi igrači trebali ostati barem tri godine na fakultetu. Možda da uzmu neki kolegij o ekonomiji, i nauče nešto. Prva stvar koja me zaprepastila: 52 milijuna dolara za Tristana Thompsona. Ozbiljno?? Nije da ne zna igrati košarku, ali njegove vještine poprilično su ograničene i ne vidim ga kao člana startne petorke u imalo ozbiljnijoj ekipi. Izgledalo mi je da je do ekstrema dovedeno ono što smo svi anticipirali: zbog skorašnjeg povišenja salary capa svaka „šuša“ očekuje povećanje ugovora. A onda šok na šok: Tristan Thompson odbio je ponuđeni ugovor.

E, tu više nisam znao šta da mislim dok jutros nisam saznao koje je stvarno stanje. Uvijek postoji caka kod ovakvih iracionalnih poteza. Rich Paul je menadžer Lebrona Jamesa, i taj isti gospodin, pod okriljem svoje sportske agencije Klutch, također skrbi i o mladom Tristanu. Eureka! Ne samo da imamo igrača, trenera i GM-a Jamesa, već sad imamo i menadžera Jamesa, koji odlučuje o debljini novčanika svojih suigrača. Kažete, život bez veze je bezveze. Tu sad lete kroz prozor i Thompsonova košarkaška vještina, produktivnost, šta god hoćete. Sve je u rukama velikog poglavice. Zapravo, ako Tristan dobije još veći ugovor, taj događaj možemo nazvati „tri vjenčanja i sprovod“. Rich Paul privući će mnoge potencijalne kandidate jer ako je jednom Thompsonu priskrbio 13-15 milijuna godišnje, „koliko će tek onda meni“? Tristan će imati lovu do krova, a James vječnu zahvalnost svog menadžera, koja će pronaći način da se isplati u zelenim novčanicama. A sprovod je Cavaliersa – popuniti salary cap tako velikim ugovorom ovako prosječnog igrača nije baš dobro rješenje.

U svakom slučaju, jedna stvar postaje sve jasnija: Lebron James na pragu je diktature u Clevelandu. Jedva čekam da vidim kako će se cijela situacija razviti. I još nešto, dok sam švrljao netom u potrazi za informacijama o Paulu, saznao sam da je on menadžer i Marka Jacksona. James nije baš sklon Davidu Blattu. James i Jackson dijele agenta. James radi što želi jer ima status svete krave. Nazirete li išta? Nastavak slijedi…

Latest Posts

NE PROPUSTITE