Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kreæe i finale Istoka, umorni Bostona na noge Miamiju

NBA liga ulazi u svoju posljednju fazu, na rasporedu imamo još samo finala konferencija te na kraju veliko finale lige. Utakmice se igraju naizmjenièno, jedan dan se igra finale Zapada, drugi finale Istoka. Danas je na rasporedu prvi dvoboj najboljih ekipa istoène konferencije, Miami Heata i Boston Celticsa.

Miami Heat  – Boston Celtics  02.30

Iako se na poèetku playoffa prognoziralo finale Istoka Miami – Chicago kao sigurno, veæina ljudi koja prati NBA ligu ipak je priželjkivala ovo finale. Miami Heat protiv kojeg svi daju više i Boston Celticsi koji s pokrpanim veteranima pokazuju srce i glad za igrom u tako poznim košarkaškim godinama. Miami je, uz neke male probleme u drugoj i treæoj utakmici, prošao Indiana Pacerse sa stilom. Aktualni MVP LeBron James i Dwyane Wade su pokazali kakvu razornu moæ mogu imati kada su pravi. U tri pobjede u nizu James je postigao  98 koševa, a Wade 99. Takva statistika uz još bolju predstavu na parketu ne može nikoga ostaviti ravnodušnim. Sada doèekuju umorni Boston i bez obzira što Chris Bosh nije spreman za igru, Heat je poveæi favorit u ovom konferencijskom finalu.  Uz to sve, možda i najbolji obrambeni igraè Bostona Avery Bradley je out što je veliki hendikep. Kevin Garnett i Brandon Bass æe u ovom dvoboju morati odigrati na  visokoj razini, u suprotnom æe gosti teško do pozitivnog rezultata. Junak pobjede protiv Sixersa Rajon Rondo treba èim više razigrati Piercea, Pietrusa i Allena koji bi trebali pogaðati otvorene šuteve. Sve u svemu, èeka nas jedna dobra serija u kojoj prognoziramo barem pet zanimljivih utakmica.

Miami doèekuje umorne goste i veliki su favoriti u ovoj prvoj utakmici. Na svom terenu su teško pobjedivi i gosti æe biti na velikim iskušenjima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE