Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Krka izvukla tijesnu pobjedu nad Zvezdom

Momèad iz Novog Mesta uspjela je izvuæi tijesnu pobjedu u napetoj i dramatiènoj utakmici protiv beogradske momèadi. Košarkaši Krke su na domaæem terenu, u dvorani Leona Štuklja upisali svoju drugu pobjedu u ABA Ligi s rezultatom 75:73.

Košarkaši Crvene Zvezde su bolje otvorili utakmicu te su koševima Subotiæa i Popoviæa uzeli vodstvo od 6:0. Prvo vodstvo Krka je imala u 8. minuti kada je Jimmy Baxter pogodio šut za tri poena i na semaforu je zasvijetlio rezultat od 12:11 za domaæine. Meðutim, igraèi Stanislava Perišiæa ubacuju u višu brzinu te je u 13. minuti susreta rezultat bio 25:15 za Beograðane. Krka se uspijeva približiti ponajviše zahvaljujuæi dvjema tricama Simona Petrova te je na kraju poluvremena semafor pokazivao rezultat 34:35.

Drugo poluvrijeme domaæi košarkaši su uglavnom “lovili” Zvezdaše, da bi u 26. minuti i poveli 46:45 košem Bojana Krivca. No, tada slijedi 6 uzastopnih neodgovorenih koševa Zvezde koji su na krilima raspoloženog Nedoviæa veæ u 27. minuti postigli 51. koš. Domaæa momèad tada ulazi u ritam i pokreæe seriju od 13:0 te su na kraju treæe èetvrtine koševima Petrova i Murièa imali vodstvo 56:51.

Zadnja èetvrtina donosi napetost i dramu. Beograðani, iako u zaostatku od 8 koševa ubacuju u višu brzinu i na krilima Branka Laziæa u 35. minuti izjednaèuju utakmicu rezultatom 62:62, da bi dvije minute prije kraja košem Lešiæa uzeli i vodstvo od 71:68. Tada Jure Balažiæ, najbolji igraè utakmice, nakon minute odmora vodi svoj tim do vodstva 72:71.

Pola minute sekunde prije kraja kapetan tima iz Novog Mesta pogaða oba slobodna bacanja, na što uzvraæa Petar Popoviæ s jednim bacanjem te je rezultat 74:73 za Krku. Tada slijedi neopreznost igraèa Krke koji su 16 sekundi prije kraja izgubili loptu te dali gostima šansu da u potpunosti preokrenu utakmicu.

No, slijedi pogreška gostiju, toènije Nedoviæa koji prilikom probijanja pravi grešku u koracima. Petrov u sljedeæem napadu iznuðuje osobnu pogrešku Bojana Popoviæa te pogaða jedno od dva slobodna bacanja za konaèan rezultat 75:73. No, gosti se bore do kraja te Èoviæ prima loptu i sjuruje se prema košu domaæina da bi lopta samo poskakivala po obruèu i izišla na radost èitave dvorane i igraèa Krke.

Balažiæ je predvodio domaæine sa 18 poena i 11 skokova, dok je Petrov ubacio 16 poena. Kod poražene momèadi najviše su pokazali Nedoviæ i Popoviæ sa po 17 poena dok je još jednu slabu utakmicu odigrao Adam Morrison koji je za 18 minuta postigao tek 4 poena.

Obje momèadi oèekuju vrlo teški dvoboji u sljedeæem kolu ABA lige. Krka odlazi na gostovanje hrvatskom prvaku u Zagreb dok Zvezda oèekuje domaæi dvoboj s vodeæem ekipom lige, Maccabijem.

Latest Posts

NE PROPUSTITE