Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kryie Irving nesretan ulogom u Cavaliersima?

Obrana Clevelanda i dalje se muči otkako je Tyronn Lue preuzeo klupu. Napad se također muči, a glavne zvijezde i dalje se osjećaju kao da igraju jedan pored drugoga, a ne zajedno. Naravno da tu ima i pretjeranih reakcija jer i dalje govorimo o najboljoj momčadi Istoka, ali znamo da je LeBron James sa svim ovim isfrustriran.

Je li Kyrie Irving također frustriran ?

„Gledajući prošlu godinu, rekli su mi kako Kyrie Irving i nije baš sretan u Clevelandu. Situacija nije idealna za njega. Ne znam cijelu priču, nisam razgovarao s njim. To je nešto što slušam mjesecima, da je u pravim uvjetima on bi rado igrao negdje drugo a ne u Clevelandu“ rekao je Stephen A. Smith u emisiji za ESPN.

Stephen A. Smith voli (a i plaćen je) da širi ovakve informacije. To je što se događa ovdje. Pitanje je koliko je u istine u svemu tome (Ako je uopće i ima) ? Prije nego što je LeBron stigao, bilo je puno glasina kako Irving želi otići iz Clevelanda ali čini da je to zanemario kad su počeli pobjeđivati i biti u centru pozornosti. Uigranost između LeBrona, Irvinga I Kevina Lovea i ostatka ekipe je u procesu a u tom procesu ima tenzija i ove sezone jer uigranost nije napredovala onako kako se očekivalo. Ali oni su korak iza Golden Statea i Spursa. Nisu momčad kao što su to ove dvije.

Dio toga je što Irving nije poveznica koju ova organizacija treba.Chris Haynes nedavno je opisao nervozu LeBrona Jamesa.

„Kyrie Irving mora žrtvovati svoje koševe kako bi učinio suigrače boljima, Irving u prosjeku ima 4.3 dodavanja ove sezone, a 3.6 u zadnjih šest utakmica. Ove brojke su neprihvatljive za igrača koji ima tako puno loptu u rukama kao što on ima.On je jako kreativan i ima previše oružja s kojima bi morao imati sedam ako ne i više dodavanja po utakmici. Iza svega toga, James je jedini koji osigurava da i njegovi suigrači sudjeluju i da su u ritmu. Prije nosio preveliki teret momčad, ali u ovoj, on ne bi trebao. Ovo je najšira momčad u kojoj je James igrao. On treba pomoć.“

Kad je došao u Miami, s Dwyaneom Wadeom, Chrisom Boshom i ostatkom ekipe to je bila veteranska momčad u kojoj su zvijezde bile odlučne odreći se svojih brojih radi pobjeda (osobito  Bosh). To je sve bilo organizirano, sve je bilo na mjesto, kako je trebalo biti, počevši od Pata Rileyja pa do ostalih.

LeBron je pokušao to donijeti u Cleveland ali još nije uspio prenijeti tu mudrost. David Blatt također nije uspio. Irving je razigravač kome je prva opcija koš i to se neće promijeniti. Cleveland je favorit zbog svog talenta u momčadi, ali ako ovako nastave netko će ih ozbiljno uzdrmati, ako ne Torontu na istoku onda bilo tko na zapadu. Irving je tek u prvoj godini svog petogodišnjeg ugovora i mnogi timovi bi ga rado vidjeli u razmjeni, ali Cleveland ga neće pustiti. LeBron, Irving, Love će ovo morati sami riješiti, s malom pomoći od Tyronna.

Clevelandu je ova sezona biti ili ne biti. Sve osim naslova bit će neuspjeh.

Latest Posts

NE PROPUSTITE