Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Krzyzewski ipak vodi reprezentaciju SAD-a u Rio

Direktor USA košarkaške reprezentacije Jerry Colangelo priznao je da je imao pozadinski plan ukoliko bi zdravstveni problemi udaljili Mikea Kryzyewskog s klupe reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijadi 2016 godine.

Colangelo je očito napravio pozadinski plan kao sigurnost da mu poslije ne bude žao, ali neki su to uzeli kao dokaz da Krzyzewski ne ide u Rio.

Marc Stein za ESPN:

U izjavi, Colangelo je rekao:“ Želio bih razjasniti svoje komentare koje sam izrekao prošli vikend u Torontu. U potpunosti očekujem od trenera Krzyzewskog da vodi 2016 U.S. Olimpijsku  momčad u Riu. Pribojavao sam se da je planirao operaciju koljena odmah nakon završetka sezone s Dukeom , ali nikada nismo razgovarali o mogućnosti da ne trenira reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država ovo ljeto.

Ostajem 100 posto uvjeren da nema boljeg trenera koji bi vodio momčad u obrani Olimpijskog zlata u Riu i predstavljao Sjedinjene Države u najboljem svjetlu da cijela nacija bude ponosna.“

Krzyzewski je rekao: Odmah nakon završetka sezone s Dukeom, idem na operaciju lijevog koljena. Naša medicinska ekipa ovdje na Dukeu i ja očekujemo potpuni oporavak tijekom procesa rehabilitacije i imam odlučnu namjeru trenirati reprezentaciju Sjedinjenih Država u Riu na Olimpijskim igrama 2016.

Naravno, Krzyzewski bi trebao trenirati momčad Sjedinjenih Američkih Država, ako bude mogao. Isto tako bi Colangelo trebao imati pozadinski plan u svakom slučaju. To je jedino sigurno.

Nije bio problem u Colangelovoj izjavi. Problem je bio tumačenje njegove izjave od strane nekih. Može se dogoditi da Krzyzewski ne bude trener u Riu. Ima još dosta vremena do tada i toliko se toga može dogoditi. Ali vrlo vjerojatno je da će biti trener i to je najvažnije, ipak manje zanimljivo od nagađanja o njegovoj zamjeni,

Latest Posts

NE PROPUSTITE