Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Krzyzewski ponovo na èelu Dream Teama

Sportski direktor amerièke košarkaške reprezentacije Jerry Colangelo navijestio je da æe Mike Krzyzewski, 62-godišnji amerièki struènjak poljskog porijekla, biti na klupi iste na SP-u 2010. u Turskoj i OI 2012. godine u Londonu.

“Sve vodi ktome da se trener Krzyzewski vraæa” rekao je Colangelo za Boston Globe.

Zasad jedan od najutjecajnijih ljudi pri Amerièkom košarkaškom savezu nije želio definitivno potvrditi izbor Krzyzewskog za izbornika amerièke olimpijske selekcije, ali mediji æe i službeno dobiti tu informaciju na press konferenciji 21. ili 22. srpnja u Las Vegasu.

Krzyzewski je imenovan za izbornika amerièkih košarkaša 2005. godine, a vodio je momèad i na Svjetskom prvenstvu 2006., kao i na Olimpijskim igrama 2008., te u tom periodu ostvario omjer pobjeda i poraza 36-1. Na spomenutom su SP-u u Japanu Amerikanci osvojili razoèaravajuæe treæe mjesto, dok su na OI u Pekingu osvojili zlatnu medalju sa svojim najveæim zvijezdama – Kobeom Bryantom, LeBronom Jamesom i Dwyaneom Wadeom.

Colangelo smatra da bi povratkom Krzyzewskog na klupu reprezentacije u Londonu ponovo pristale zaigrati sve najveæe amerièke zvijezde i tako formirati novi Dream Team.

Latest Posts

NE PROPUSTITE