Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Krzyzewski: Thompson je jedan od najkompletnijih igrača na svijetu

Nakon šuterskog dijela treninga ekipe SAD-a kojim je završen trening u utorak, na kojem je između ostalih briljirao Klay Thompson, Klay je ostao u dvorani i odradio dodatni šuterski trening sve dok ne pogodi 10 trica iz kuta zaredom. Postao bi frustriran kada bi promašio, ali bi nastavio dalje vježbati.

„Zbog svoje radne etike Thompson izgleda kao prvi izbor na poziciji bek šutera za momčad SAD-a“, pohvalio je Thompsona trener Mike Krzyzewski.

„Klay je jedan od najboljih, najkompletnijih igrača na svijetu“, kazao je Coach K. „On je više od šutera, on je fenomenalan ofenzivni igrač koji voli igrati obranu i nikada ne izgleda umoran. Odlično je fizički pripremljen“.

„Wow, to mi puno znači“, rekao je Klay. „Riječi Coacha K-a mi mnogo znače pogotovo jer je on mnogo toga doživio u košarki. Užitak je igrati za njega, pogotovo kada s ponosom vodi momčad SAD-a“.

Nakon završetka NBA sezone, Thompson je izjavio kako je iscrpljen i razmišlja da preskoči Olimpijske igre u Riju zbog odmora, ali to nije dugo trajalo.

„Psihički i fizički bila je to duga sezona, a završetak je bio jako težak. Ali uzmeš par tjedana slobodno i ponovno se želiš vratiti na teren. A ovo je predobra prilika da ju propustim. Uvijek sam sanjao da ću igrati na Olimpijskim igrama. Radije ću ići s 26 godina nego s 30, odmoran sam, mlad i mnogo se zabavljam“.

Zabava“ je riječ koja puno puta pojavljuje u razgovoru s Klayom. Očito je da uživa te da ga prijatelji i odlični suigrači međusobno podržavaju.

Ponekad je najveći izazov za velike šutere privikavanje na lopte koja se razlikuju od onih u NBA.  U Europi se igra loptom izrađenom od kože koja je vrlo glatka i sklizava. Kada igrači namoče loptu svojim znojem ona lako sklizne iz ruku. Thompson koji je već imao priliku igrati s tom loptom na Svjetskom prvenstvu 2014. kada su osvojili zlato kaže: „Važna je prilagodba“.

Već sam se do sada privikao. Treba proći malo vremena da se navikneš jer je lopta drugačija od onih u NBA. Jednom kada se privikneš, postaje ti normalno“.

Latest Posts

NE PROPUSTITE